Μικρή ένταση επικράτησε κατά τη διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ στο υπ. Υγείας, όταν αντιπροσωπεία των εργαζομένων ζήτησε να μπει στο υπουργείο προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνάντηση με την ηγεσία του.

Ωστόσο, οι αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούσαν την είσοδο του κτιρίου δεν επέτρεψαν την είσοδο σε περισσότερους από 10 εργαζόμενους με αποτέλεσμα όσοι έμειναν εκτός να έρθουν σε λεκτική αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς.

Η πορεία διαμαρτυρίας για την επιβίωση της δημόσιας υγείας, της πρόνιας και του ΕΚΑΒ η οποία έγινε με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ξεκίνησε νωρίς το πρωί από τον  κόμβο των νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» στις 9.00 και εν συνεχεία οι περίπου 200 εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν μέσω της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας προς το υπουργείο Υγείας.

Στη διάρκεια της διαδρομής στο σώμα της πορείας ενσωματώθηκαν και άλλοι συνάδελφοι τους από νοσοκομεία της περιοχής, όπως το Ιπποκράτειο, το Αιγινήτειο και το ΝΙΜΤΣ. Πριν καταλήξει στο υπουργείο Υγείας, επί της οδού Αριστοτέλους, η πορεία πέρασε επίσης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επί της Πανεπιστημίου, την Ηρώδου Αττικού όπου οι διαδηλωτές πέταξαν άκυρα ψηφοδέλτια και τη Βουλή όπου πέταξαν ομοιώματα χαρτονομισμάτων. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης στο κέντρο της πρωτεύουσας διακόπτονταν τμηματικά η κυκλοφορία των οχημάτων.

Η πορεία της ΠΟΕΔΗΝ εντάσσεται στο πλαίσιο της πεντάωρης στάσης εργασίας που έχει κηρύξει για σήμερα από τις 8.00 το πρωί μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι, με αιτήματα, μεταξύ άλλων, την ένταξη των νοσηλευτών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Στην κεφαλή της πορείας προπορεύονται δυο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ στο στόχαστρο των εργαζομένων έχουν μπει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλειδης Τσακαλωτος καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, οι οποίοι εμφανίζονται και σε πανό που κρατούν οι διαδηλωτές το οποίο απεικονίζει το «ξεπούλημα» νοσοκομείων, με κεντρικό σύνθημα «Η δημόσια υγεία στο σφυρί».

Φτάνοντας έξω από το υπουργείο Υγείας οι  διαδηλωτές έστησαν συμβολικά μια κάλπη διαμαρτυρόμενοι για την «ομηρία» 12.000 συμβασιούχων της Υγείας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νοσηλευτικοί υπάλληλοι της περιφέρειας έχουν προχωρήσει σε 24ωρη απεργία.

Πηγή: Ενταση στη διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ στο υπ. Υγείας -Σπρώξιμο στην είσοδο, ζητούσαν συνάντηση με ηγεσία οι νοσηλευτές [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr