• Αναζήτηση

Εισβολή του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Αυστρίας [εικόνες]

Τουλάχιστον 10 άτομα-μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στην πρεσβεία της Αυστρίας.

Από τις έως τώρα πληροφορίες, για άλλη μία φορά η ομάδα του Ρουβίκωνα κατάφερε να αιφνιδιάσει την αστυνομία και να εισβάλει σε μία πρεσβεία που βρίσκεται σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία στην Αθήνα, αφού είναι πολύ κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο φασισμός φέρνει δωδεκάωρα» έγραφαν τα τρικάκια που πέταξαν«Ο φασισμός φέρνει δωδεκάωρα» έγραφαν τα τρικάκια που πέταξαν

Συγκεκριμένα μια ομάδα μελών του Ρουβίκωνα, γύρω στις 10.30, μπήκε στον κοινόχρηστο χώρο του κτιρίου της οδού Βασ. Σοφίας 4, στο ισόγειο του οποίου στεγάζεται η πρεσβεία και πέταξαν τρικάκια με συνθήματα κατά της απόφασης της Αυστριακής Βουλής. Στη συνέχεια αποχώρησαν.

Το κτίριο διαθέτει θυρωρό, ο οποίος όμως έλειπε την ώρα εκείνη, γιατί είχε ανέβει σε άλλον όροφο και μόλις επέστεψε μάζεψε τα τρικάκια και τα πέταξε.

Η ανάρτηση στο διαδίκτυο

Η αναρχική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ανάρτηση στο διαδίκτυο στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Ο λαός της Αυστρίας το ‘ζήτησε’, ο νεοφιλελευθερισμός το έκανε πραγματικότητα. Καλωσορίσαμε λοιπόν στη νέα εποχή εργασιακών δικαιωμάτων του 21ου αιώνα που έρχεται να καταστρατηγήσει όσα με μόχθο κερδήθηκαν έως σήμερα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα λίγο από την αρχή.

Η Αυστρία ιστορικά αποτελούσε ανέκαθεν έναν από τους πρωταγωνιστές στις ευρωπαϊκές διαμάχες,είτε παλαιότερα ως Αυστροουγγαρία είτε στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο ως μία απ ‘τις δυνάμεις του Άξονα. Η ενσωμάτωση της χώρας στις δυνάμεις του τρίτου Ράιχ ήταν μάλλον αναμενόμενη αφού η ιστορία των φασιστικών κομμάτων στη χώρα κρατούσε από παλαιότερα. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο αρχιτέκτων του ναζισμού Αδόλφος Χίτλερ είχε καταγωγή από την Αυστρία. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Κάθε λαός που ξεχνάει την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να τη ξαναζήσει. Έτσι και οι Αυστριακοί επέλεξαν στις προηγούμενες εκλογές να δώσουν το χρίσμα της διακυβέρνησης στο συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του Σεμπάστιαν Κουρτς και στο εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων».

Το βίντεο από την εισβολή:

Τουλάχιστον 10 άτομα-μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στην πρεσβεία της ΑυστρίαςΤουλάχιστον 10 άτομα-μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στην πρεσβεία της Αυστρίας

Πηγή: Εισβολή του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Αυστρίας [εικόνες] | iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων