• Αναζήτηση

Παραδοσιακά φαγητά που πρέπει να δοκιμάσετε αν βρεθείτε σε κάποιο από αυτά τα ελληνικά νησιά!

Ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από τον ήλιο και τη θάλασσα σημαίνει και καλό φαγητό. Η ελληνική κουζίνα φημίζεται για τη μεσογειακή διατροφή της και τα ξεχωριστά πιάτα της σε γεύσεις που σου δημιουργούν αναμνήσεις. Πόσω μάλλον τα παραδοσιακά φαγητά στα νησιά και τα χωριά μας.

Συγκεντρώσαμε τα πιο χαρακτηριστικά και νόστιμα φαγητά 9 νησιών που επιβάλλεται να δοκιμάσετε αν βρεθείτε εκεί για διακοπές.

  • Σαντορίνη

Φάβα: Είναι το μοναδικό παραδοσιακό φαγητό του νησιού. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η γεύση και το χρώμα της. Τη σερβίρουν σε όλα τα εστιατόρια του νησιού και μάλιστα σε διάφορες παραλλαγές. Αυτή όμως που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε είναι η κλασσική συνταγή με το κρεμμύδι.

  • Σίφνος! Ρεβιθάδα : Μια (σχεδόν) σούπα με ρεβίθια, αργομαγειρεμένα σε σφραγισμένο πήλινο σκεύος ώστε να αποκτήσει όλα τα μαγικά χαρακτηριστικά της «μεγάλης γεύσης». Και αυτό το πιάτο μαγειρεύεται με πολλές παραλλαγές.

Μαστέλο: Το φαγητό αυτό έχει πάρει το όνομά του από το ομώνυμο πήλινο σκεύος μαστέλο που κατασκευάζεται στη Σίφνο. Πρόκειται για αρνάκι ψημένο πάνω σε κλιματόβεργες που μένει σφραγισμένο για πολλές ώρες μέχρι το κρέας να πάρει όλα τα αρώματα και τη γεύση των μπαχαρικών.

  • Άνδρος!

Φρουτάλια ή Φουρτάλια: Πρόκειται για μια ανδριώτικη παραλλαγή της γνωστής μας ομελέτας. Το συγκεκριμένο πιάτο το έφτιαχναν οι νοικοκυρές στο κυκλαδίτικο νησί με ότι υλικά ειχαν στο σπίτι τους.

  • Κέρκυρα! Παστιτσάδα: Είναι το αγαπημένο φαγητό όλων των Κερκυραίων και είναι αρνάκι κοκκινιστό με μπαχάρια. Η κατακόκκινη παστιτσάδα γινόταν και πριν ακόμη χρησιμοποιηθεί η ντομάτα καθώς το χρώμα της το έπαιρνε και από τα κοκκινοπίπερα. Το μυστικό δε για την ξεχωριστή της γεύση κρύβεται στο μείγμα από μπαχάρια που χρησιμοποιείται. Πρόκειται για μια μείξη 15 καρικευμάτων.

Σοφρίτο: Έχει ως βασικό του συστατικό πολύ λεπτές φέτες κρέατος που σιγομαγειρεύονται με πηχτή σάλτσα.

Μπουρδέτο: Φτιάχνεται με ψάρι (βακαλάο, σουπιά ή σκορπιό), ντομάτες, πατάτες και κρεμμύδια, μαγειρεμένα σε κατσαρόλα.

  • Σκόπελος!

Τυρόπιτα: Το πιο φημισμένο φαγητό του νησιού είναι η στριφτή τηγανιτή τυρόπιτα. Για τη γέμιση χρησιμοποιείται μόνο ντόπιο κατσικίσιο τυρί. Βέβαια αν είστε της υγιεινής διατροφής πρέπει να ξέρετε πως η συγκεκριμένη τηγανίζεται σε μπόλικο λάδι.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: peoplegreece.com

Ροή Ειδήσεων