• Αναζήτηση

Το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας συνεχίζει δυναμικά

Μετά το δυναμικό «άνοιγμα» του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το βράδυ της Παρασκευής 13 Ιουλίου 2018, όπου πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις καθηλωτικές παράστασεις Transfiguration του Olivier de Sagazan και Free Fall της Compania Sharon Fridman, το Φεστιβάλ συνεχίζεται δυναμικά. Μάλιστα, από το Σάββατο 14 Ιουλίου έως το επόμενο Σάββατο 21 του μήνα, οκτώ παραστάσεις χορού παρουσιάζονται σε ένα σταθερό απογευματινό ραντεβού, κάθε μέρα στις 19:00 στην Κεντρική Πλατεία, με ελεύθερη είσοδο.
24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
13-22 Ιουλίου
Για τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, 4η ημέρα του Φεστιβάλ, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δεύτερη παράσταση των Cie Circoncentrique Respire, ενώ στη σκηνή της Κεντρικής Πλατείας ανεβαίνουν ο Εdivaldo Ernesto και ο Luís García Lόpez (γνωστός και ως Fruta). Παράλληλα, ξεκινά το σεμινάριο χορού για ΑμεΑ της Σοφίας Φ. Δρούμπαλη  Dancing my way / Xoρεύοντας με τον δικό μου τρόπο στο Αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος», που θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιουλίου.
Ειδικότερα το πρόγραμμα για την τέταρτη μέρα του Φεστιβάλ, διαμορφώνεται ως εξής:
19:00
Edivaldo Ernesto & “Fruta” Luis García López  Glitches
Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας
Σε μια παράσταση αυτοσχεδιασμού πάνω στις διαφορετικές μορφές σωματικής αφήγησης, ο Εdivaldo Ernesto και ο Luís García Lόpez (γνωστός και ως Fruta) δημιουργούν ένα διάλογο με ασυνήθιστα και έντονα αποτελέσματα.
21:00
Cie Circoncentrique Respire
Στούντιο Μεγάρου Χορού Καλαμάτας
Τα δύο μέλη του θιάσου Circoncentrique, o Alessandro Maida και ο Μaxime Pythoud, φίλοι τόσο δεμένοι όσο η εισπνοή και η εκπνοή, καταδύονται στα βάθη της φιλίας τους με συνοδό τη μουσική της Lea Petra. Μια περιπέτεια που μας παρασύρει σε έναν ανεμοστρόβιλο ακροβατικής ποίησης μέσα από το ρυθμό της αναπνοής και τη δεξιοτεχνική ευκινησία των δύο περφόρμερ.
16-20.7
Σεμινάριο Χορού για ΑμεΑ
Dancing my way / Xoρεύοντας με τον δικό μου τρόπο
Αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος»
Το πρόγραμμα Dancing My Way επικεντρώνεται στις θεραπευτικές και ενταξιακές ιδιότητες του χορού για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ). Η Σοφία Φ. ∆ρούμπαλη σχεδίασε και εισηγείται το πρόγραμμα με στόχο να εμπνεύσει, να εκπαιδεύσει και να δώσει τις πρώτες στέρεες βάσεις για τη δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου για το χορό για ΑμεΑ στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Καλαμάτα, μέσα από την τρέχουσα διεθνή επιστημονική και θεραπευτική προσέγγιση που απαιτεί το πεδίο αυτό.
Υπεύθυνη προγράμματος: Σοφία Φ. ∆ρούμπαλη
Εισηγήτριες: Sue Curtis, Juliet Diener, Σοφία Φ. ∆ρούμπαλη

Ροή Ειδήσεων