• Αναζήτηση

Συμμετοχή του ΝΟΚ στις δυο κορυφαίες σκακιστικές διοργανώσεις της Ελλάδας

Η σκακιστική χρονιά 2017 – 2018 έκλεισε για την Ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας επιτυχώς. Ευχές για καλό καλοκαίρι και καλούς αγώνες αντάλλαξαν παράγοντες, αθλητές, γονείς και φίλοι του σκακιού.

Για τον μήνα Ιούλιο (1-6/6) διεξήχθει σεμινάριο προετοιμασίας των αθλητών που θα λάβουν μέρος στο 46ο Ομαδικό Πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής Κατηγορίας με την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Δύο ιδιαίτερα σημαντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις έχει η ομάδα σκακιού του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας. Θα συμμετάσχει, μετά από σειρά αγώνων και πρόκρισής της, στο Final8 του 36ου Κυπέλλου Ελλάδας στις 7-9/7 στο Porto Rio Hotel. Οι ομάδες που προκρίθηκαν στο Final8 είναι Ε.Σ. Θεσσαλονίκης, ΑΜΕΣ Νέας Ερυθραίας, ΟΦΗ, ΑΣΟ Αιγίου, ΕΟΑΟ Φυσιολάτρης, Σ.Ο. Πτολεμαΐδας «Ο Πτολεμαίος» και Σ.Ο. Καβάλας.

Στους προημιτελικούς ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας θ’ αγωνιστεί με λευκά με την Ε.Σ. Θεσσαλονίκης, μία από τις τρεις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας θα προσπαθήσει για μία αξιοπρεπή εμφάνιση και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια στις 10-15/7 θα διεξαχθεί το 46ο Ομαδικό Πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής Κατηγορίας επίσης στο Porto Rio Hotel.

Η αποστολή θα αναχωρήσει την Τρίτη 10 Ιουλίου και βέβαια θα συναντήσει τους υπόλοιπους σκακιστές που βρίσκονται ήδη στον αγωνιστικό χώρο λόγω του Final8 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στο 46ο Πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής θα λάβουν μέρος 34 ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα. Η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας κατέχει με βάση τον μέσο όρο ELO την 29η θέση. Οι αγώνες θα γίνουν με ελβετικό σύστημα 7 γύρων. Στον 1ο γύρο ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας

(29) στην 12η σκακιέρα θα αγωνιστεί με αντίπαλο την ομάδα Π.Σ. Περιστερίου (12).

Οι αθλητές του Σκακιστικού Τμήματος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν στους αγώνες τον καλύτερο εαυτό τους αγωνιστικά, ώστε η ομάδα να επιτύχει για άλλη μία χρονιά την παραμονή της στην Α’ Εθνική Κατηγορία. Οι υπεύθυνοι μέχρι και φέτος επιμένουν η ομάδα ν’ αγωνίζεται στις αναπτυξιακές σκακιέρες με αθλητές της Ακαδημίας, παρ’ ότι τους λείπουν αγώνες, διαθέτουν όμως αγάπη για τον όμιλο και την όμορφη πόλη της Καλαμάτας.

Οι υπεύθυνοι του τμήματος ευχαριστούν όλους τους Μεσσήνιους επιχειρηματίες και τους ιδιώτες φίλους του τμήματος για την αρωγή τους. Επίσης ευχαριστούν την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, τον Δήμο Καλαμάτας και τον Δήμαρχο Καλαμάτα κ. Νίκα Παναγιώτη που στηρίζουν ηθικά και οικονομικά το Σκακιστικό Τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Ιδιαίτερα όμως ευχαριστούν την Εταιρεία ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. και τον κ. Στάθη Καρέλια που ως Χρυσός Χορηγός κρατάει ζωντανή την Ακαδημία και καθιστά δυνατή την συμμετοχή των καλαματιανών αθλητών σε σημαντικούς αγώνες όπως το Πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκφράζουν και προς τα Μ.Μ.Ε. του τόπου μας για την άριστη συνεργασία τους, καθώς και την αγάπη τους προς το άθλημα. Καλή επιτυχία στην ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στις δύο κορυφαίες αλλά δύσκολες και πολύ ενδιαφέρουσες πανελλήνιες σκακιστικές διοργανώσεις.

Ροή Ειδήσεων