• Αναζήτηση

Συνάντηση Νίκα με το ΔΣ του ΝΟΚ για το ζήτημα των εγκαταστάσεων

Συνάντηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, παρουσία του Προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού Νίκου Μπασακίδη, είχε ο Δήμαρχος το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουνίου 2018, στο ιστορικό Δημαρχείο. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων, οι οποίες έχουν παραχωρηθεί κατά χρήση από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας στον εν λόγω Όμιλο, μετά και την υπόσχεση των Υπουργών κυρίων Χαρίτση και Βασιλειάδη ότι θα χρηματοδοτήσουν την ανακατασκευή ενόψει του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας, που θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα το 2020.

Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα προωθηθεί άμεσα στους Υπουργούς η προμελέτη ανακατασκευής και στη συνέχεια θα συνταχθεί η οριστική μελέτη. Επίσης, ο Π. Νίκας πληροφόρησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ότι οποιαδήποτε τεχνική παρέμβαση έχει ως προϋπόθεση την τακτοποίηση των αυθαιρέτων κατασκευών, την επικαιροποίηση του master plan λιμένος, την έγκριση και την αδειοδότηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας.
Για όλες αυτές τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να υπερπηδηθούν τα εμπόδια και ζήτησε τη συνεργασία του ΝΟΚ σ’ αυτό. Ο Π. Νίκας προσδοκά και στη βοήθεια του Υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, που έχει δηλώσει φίλος της Καλαμάτας.

Ροή Ειδήσεων