• Αναζήτηση

Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού κατά ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ

Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας καταγγέλλει την στάση τόσο του ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και του ΕΛΓΑ οι οποίοι παίζουν παιχνίδια στις πλάτες τωνπαραγωγών κορινθιακής σταφίδας σε σχέση με την συνδεδεμένη ενίσχυση.

Πολλοί παραγωγοί οι οποίοι είχαν υποστεί ζημιές στην παραγωγή τους από παγετό και καύσωνα δεν κατάφεραν να παραδώσουν την απαιτούμενη ποσότητα των 150 κιλών ανά στρέμμα στους εξαγωγείς για να πάρουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ , ο ΕΛΓΑ δεν έστειλε (ως είχε υποχρέωση από τον νόμο) τις καταστάσεις με το ποσοστό ζημιών ανά παραγωγό ώστε να μειωθεί ηποσότητα της κορινθιακής σταφίδας που είχαν υποχρέωση να παραδώσουν οι παραγωγοί πουυπέστησαν ζημιές .

Τελικά αυτός που πλήρωσε για μία ακόμα φορά την έλλειψη συνεργασίας ανάμεσα στις δυο υπηρεσίες τουίδιου υπουργείου είναι ο παραγωγός ο οποίος και τιςασφαλιστικές του εισφορές στον ΕΛΓΑ έχει πληρώσει, και καθυστερεί να αποζημιωθεί για τις ζημιές που έχει υποστεί αλλά και χάνει το σημαντικό ποσό της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας ζητά την παρέμβαση του υπουργού Γεωργίας ώστε να δοθεί λύση και να πληρωθούν οι παραγωγοί τα χρήματα που δικαιούνται.

Ροή Ειδήσεων