• Αναζήτηση

Πες μου το όνομά σου να σου πω για τη δουλειά σου!

Και όμως απίστευτο αλλά αληθινό. Παρόλα αυτά το όνομα σου μπορεί να δώσει πολλά στοιχεία τόσο για την επαγγελματική σου ανέλιξη όσο και για τις σχέσεις που θα αναπτύξεις στον εργασιακό σου χώρο.

Το bussiness Insider , λοιπόν διεξήγαγε μια μελέτη και εμείς παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα της:

Όταν το μικρό σου όνομα είναι εύκολο έχεις πολλές πιθανότητες να πάρεις προαωγή

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης , το άτομο με μικρό όνομα είναι πολύ εύκολο τόσο να πάρει προαγωγή όσο και να γίνει ιδιαίτερα αγαπητός στον εργασιακό του χώρο , αναπτύσσοντας στενές σχέσεις με τους συναδέλφους του.

Προσλαμβάνεσαι πιο εύκολα , όταν έχεις συνηθισμένο όνομα

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Μαρκετ των ΗΠΑ , οι άνθρωποι με κοινότυπο όνομα όπως Μαρία, Γιάννης, Γιώργος όχι μόνο προσλαμβάνονται πιο εύκολα αλλά και τα βιογραφικά τους ξεχωριζουν περισσότερο.

Το ασυνήθιστο όνομα σηματοδοτεί και παραβατικότητα

Μελέτη που έγινε στο πανεπιστήμιο Shippensburg της Αμερικής, αναφέρει ρητά ότι το ασυνήθιστο όνομα σηματοδοτεί καθοριστικά στοιχεία παραβατικότητας για αυτό και άτομα με τέτοιο όνομα δεν βρίσκουν εύκολα δουλειά.

Το επώνυμο σου ξεκινάει απο τα τελευταία γράμματα της αλφαβήτου=σπάταλος

Σύμφωνα με έρευνα, τα άτομα αυτά επειδή απο μικρή ηλικία καλούνταν τελευταίοι , βιάζονται γιατί φοβούνται μήπως χάσουν κάποια προιόντα ή υπηρεσίες …για αυτό και χαλάνε πολλά λεφτά.

Εργάζεσαι σε εταιρείες που έχουν ίδια αρχικά με τα αρχικά του ονόματος σου

Οι εργοδότες λοιπόν διαλέγουνεργαζομένους και συνεργάτες που θεωρουν ότι τα ονόματα τους τούς είναι οικεία.

Τα βαρύγδουπα ονόματα αναλαμβάνουν υψηλόβαθμες θέσεις

Τα μεγαλοπρεπή ονόματα επιλέγονται απο τους προισταμένους γιατί η θέση που θα αναλάβουν απαιτεί κύρος και τα ονόματα τους καλύπτουν αυτόν τον τομέα. (Βικτωρία ή Δούκας)

Οι γυναίκες που θα κάνουν καριέρα κρατάνε όλο το ονοματεπώνυμο τους

Οι γυναίκες αυτές λοιπόν σημαίνει ότι έχουν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους για αυτό και ιατηρούν σταθερά το ονοματεπώνυμο τους.

Με τους συναδέλφους σου αν έχεις τα ίδια αρχικά , τότε δουλεέυεις καλύτερα σαν ομάδα.

Οι ομοιότητες με τους συνεργάτες σου ίναι βασικό κομμάτι στην δουλειά σου για αυτό και έχι αποδειχθεί ότι τα άτομα με κοινά αρχικά έχουν απόλυτη ταύτιση!

Παρόλα αυτά μην απογοητεύεστε όλα μπορούν να συμβούν!

Πηγή: neopolis.gr

Ροή Ειδήσεων