• Αναζήτηση

Αποζημιώσεις 800.000 ευρώ σε πλημμυρόπληκτες επιχειρήσεις της Μεσσηνίας για το 2016 (video)

Την επιχορήγηση αποζημιώσεων, συνολικού ύψους 800 χιλιάδων ευρώ, στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πλημμύρες της 6ης και 7ηςΣεπτεμβρίου 2016 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ενέκριναν με κοινή απόφασή τους ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Οι πόροι προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και θα διατεθούν από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση ζημιών  των επιχειρήσεων που αφορούν σε κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα και φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης.

Ο κ. Χαρίτσης δήλωσε:

«Αυτό που προέχει είναι να αποζημιωθούν οι συμπολίτες μας που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Είναι σημαντικό να αποκατασταθούν οι ζημιές των επιχειρήσεων και να επανέλθει η κανονικότητα των παραγωγικών δραστηριοτήτων στη Μεσσηνία. Η ανταπόκριση στα δίκαια αιτήματα των τοπικών παραγωγικών φορέων για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών ήταν επιβεβλημένη και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναρμόδιους φορείς για την ενεργοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων για τη στήριξη των πλημμυροπαθών».

Ροή Ειδήσεων