• Αναζήτηση

«Μεγάλος Αδελφός» θα ελέγχει αν οι μαθητές… κοιμούνται στην τάξη!

Οι μαθητές ενός σχολείου στην Κίνα θα πρέπει να το σκεφτούν δυο φορές πριν λίγο «γείρουν» στη διάρκεια των βαρετών μαθημάτων, καθώς κάμερες τεχνητής νοημοσύνης με λογισμικό αναγνώρισης προσώπου θα καραδοκούν.

Το σχολείο Hangzhou No. 11 εγκατέστησε ένα σύστημα «διαχείρισης συμπεριφορών», όπως μεταδίδει το Reuters, το οποίο καταγράφει τις εκφράσεις του προσώπου των μαθητών και τις κινήσεις τους, στη συνέχεια αναλύουν τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει κι έτσι ελέγχουν αν τα παιδιά προσέχουν ή όχι.

Όπως σημειώνει το Reuters, η στρατηγική αυτή, τύπου Big Brother, αποτυπώνει την ολοένα αυξανόμενη χρήση εργαλείων αναγνώρισης προσώπου στην Κίνα, για πλήθος σκοπών: από διαφοροποίηση πληρωμών και αναζήτηση κακοποιών μέχρι παρακολούθηση του κοινού σε μεγάλες εκδηλώσεις και των πελατών σε fast-food.

«Το σύστημα συλλέγει μόνο τις εκφράσεις του προσώπου και συμπεριφορικές πληροφορίες» περιέγραψε ο υποδιευθυντής του σχολείου, επιχειρώντας να κατευνάσει τις ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικότητας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: newsbeast.gr

Ροή Ειδήσεων