Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και η Εκπαιδευτική Κοινότητα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας και τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Γ.Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ μας προσκαλούν να συμμετέχουμε στην πρώτη εθελοντική αιμοδοσία και δωρεάς μυελού των οστών που πραγματοποιείται με αφορμή την Ίδρυση Τράπεζας Αίματος με τίτλο «ΣΤΑΓΟΝΑ ΖΩΗΣ».

Μέλη της Τράπεζας Αίματος του Σχολείου μας μπορούν να γίνουν ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ συμμετέχουν στις τακτικές αιμοδοσίες που θα πραγματοποιούνται.

Στο χώρο του Σχολείου θα γίνουν περαιτέρω παράλληλες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για τα παιδιά με παιχνίδια γύρω από το θέμα της αιμοδοσίας όπως: Κρυπτόλεξο, Παζλ, Τσουβαλοδρομίες, Σκυταλοδρομία.

Έτσι, βοηθάμε όλοι να συνεχιστεί η αλυσίδα της ζωής και να θεμελιωθεί «σταγόνα σταγόνα»  η Τράπεζα Αίματος, προωθώντας την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς στο συλλογικό και το κοινωνικό περιβάλλον.

Την Κυριακή 20 Μαΐου, από τις 10 το πρωί, ιδρύουμε την Δικιά μας Τράπεζα Αίματος με τίτλο «ΣΤΑΓΟΝΑ ΖΩΗΣ» στο χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Την δράση αυτή υποστηρίζουν και συμμετέχουν ενεργά τα Κέντρα Ξένων γλωσσών Κέλλυ Μακρόπουλου.