• Αναζήτηση

Aνείσπρακτα ενοίκια | Πώς θα δηλωθούν για να γλιτώσετε τους φόρους!

Τη δυνατότητα να απαλλαγούν από τον φόρο επί ανείσπρακτων ενοικίων έχουν οι ιδιοκτήτες που δεν εισέπραξαν μέρος αυτών ή το σύνολό τους.

Τη δυνατότητα να απαλλαγούν από τον φόρο επί ανείσπρακτων ενοικίων έχουν οι ιδιοκτήτες που μισθώνουν ακίνητα και οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος δεν εισέπραξαν μέρος αυτών ή το σύνολο των ενοικίων.

Όσοι λοιπόν θέλουν να γλιτώσουν από τους πρόσθετους φόρους θα πρέπει, σύμφωνα με την Καθημερινή, πριν την υποβολή της φορολογική δήλωσης:

• Να έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων, ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων.

• Να καταθέσουν στην εφορία φωτοαντίγραφα των διαταγών, δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί ή αγωγών που έχουν ασκηθεί.

Τα ανείσπρακτα θα δηλωθούν πρώτα στο έντυπο Ε2 και συγκεκριμένα:

Στη στήλη 16: Συμπληρώνονται τα ποσά των ανείσπρακτων εισοδημάτων από την εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας, εφόσον έως την προθεσμία υποβολής της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης μισθίου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων, ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων.

• Στη στήλη 17 (είδος μίσθωσης – χρήση ακινήτου): Συμπληρώνεται – επιλέγεται ο κωδικός που αναφέρεται στα ανείσπρακτα εισοδήματα.

Μετά τη συμπλήρωση των κωδικών στο έντυπο Ε2 θα πρέπει να μεταφερθούν τα ποσά στο βασικό έντυπο της δήλωσης (Ε1) στους κωδικούς 125-126 υποπίνακα Δ2 του πίνακα 4 του εντύπου Ε1.

Συγκεκριμένα, θα δηλωθούν τα ανείσπρακτα εισοδήματα από την εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας εφόσον πληρούνται οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις (έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης μισθίου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων, ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων)….

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: fortunegreece.com

Ροή Ειδήσεων