Ότι κι αν λέγεται, γράφεται, ακούγεται, το να κάνεις ένα γάμο να πετύχει δεν είναι η προπαίδεια, δεν είναι όμως και η διαφορική εξίσωση με μιγαδικούς. Ένας γάμος δεν είναι αυτόματο πότισμα που λειτουργεί μόνο του. Για να κάνεις πράξη το (πολυπόθητο;) «για πάντα μαζί» θέλει δουλειά, προσπάθεια, όρεξη, καλή διάθεση, απουσία εγωισμού, υποχωρήσεις λίγη τρέλα, κατανόηση, υπομονή (κράτα το αυτό το τελευταίο).

Με άλλα λόγια, θέλει όλα αυτά που, υποτίθεται ότι, είσαι διατεθειμένος να κάνεις όταν υπάρχει αγάπη. Και τα οποία μοιράζονται ισόποσα ανάμεσα σε ανθρώπους. Δεν συνεχίζω άλλο με τις θεωρίες περί γάμου γιατί δεν είναι αυτό το θέμα μας (αν και παρόλο που δεν είμαι παντρεμένη, μπορώ).

Ο λόγος που σας μάζεψα σήμερα εδώ είναι μια έρευνα. Μια έρευνα που αποκαλύπτει σε ποια φάση του γάμου ένα ζευγάρι βιώνει το μέγιστο δυνατό της ευτυχίας. Σε όποιον κι αν κάνουμε την ερώτηση, το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί είναι «στην αρχή», όταν ο έγγαμος βίος μετράει μόλις λίγες ημέρες ή μήνες. Λάθος.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Brigham Young και την πολιτεία της Pennsylvania υποστηρίζει κάτι εντελώς διαφορετικό.

Στη μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 2.034 παντρεμένα ζευγάρια, ερευνήθηκαν τα επίπεδα ικανοποίησης από τη σχέση. Μέσα από αναλύσεις, οι οποίες δημοσιεύτηκαν το Μάρτιο του 2018 στο περιοδικό Social Networks and the Life Course, οι ερευνητές κατέληξαν στο ότι το συναίσθημα της ευτυχίας σε ένα γάμο γίνεται πιο έντονο μετά από 20 χρόνια κοινής ζωής. (ΠΟΣΑ;)

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: ladylike.gr