• Αναζήτηση

Οι Αμερικανοί αγαπούν το Facebook!

Γιατί οι χρήστες του Facebook αποδεικνύονται κάτι περισσότερο από πιστοί!

Οι περισσότεροι χρήστες του Facebook στις ΗΠΑ δεν έχουν… αλλαξοπιστήσει παρά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica. Οι αποκαλύψεις περί «διαρροής» πληροφοριών και προσωπικών στοιχείων από εκατομμύρια λογαριασμούς χωρίς την άδεια των ιδιοκτητών τους είχαν προκαλέσει σάλο πριν από μερικές εβδομάδες.

Το Facebook έχει δεχθεί ισχυρές πιέσεις από ρυθμιστικές αρχές, συνηγόρους υπέρ της ιδιωτικότητας, αλλά και μετόχους, από τον Μάρτιο, οπότε και αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία Cambridge Analytica συγκέντρωσε προσωπικές πληροφορίες μέσω μιας εφαρμογής κουίζ που συνδέεται με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με τον επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ να απολογείται για τη «διαρροή» επί δύο ημέρες ενώπιον του Κογκρέσου.

Οι Αμερικανοί αγαπούν το Facebook

Δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos που διενεργήθηκε διαδικτυακά σε εθνικό επίπεδο στις 26-30 Απριλίου διαπίστωσε ότι σχεδόν οι μισοί από τους Αμερικανούς χρήστες του Facebook απάντησαν ότι δεν έχουν αλλάξει κάτι στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ένα τέταρτο των ερωτηθέντων απάντησε πως πλέον χρησιμοποιούν περισσότερο την δημοφιλή πλατφόρμα.

Το υπόλοιπο ένα τέταρτο των ερωτηθέντων αποκάλυψε πως είτε το χρησιμοποιεί λιγότερο, είτε σταμάτησε εντελώς να το χρησιμοποιεί, ενώ μέσα σε αυτούς περιλαμβάνονται και όσοι προχώρησαν στη διαγραφή του λογαριασμού τους. Έτσι καταγράφεται μια «ισορροπία» μεταξύ των χρηστών, χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν υπάρχει κέρδος ή απώλεια για το Facebook αναφορικά με τη χρήση του.

Μεταξύ όλων των ενηλίκων ερωτηθέντων, το 64% απάντησε ότι χρησιμοποιεί το Facebook τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, ποσοστό μικρότερο από το 68% που είχε απαντήσει το ίδιο σε ανάλογη δημοσκόπηση στα τέλη Μαρτίου, λίγο μετά την αποκάλυψη από τα ΜΜΕ του σκανδάλου με την Cambridge Analytica.

Το σκάνδαλο

Το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica ξέσπασε στις 16 Μαρτίου, «πυροδοτώντας» άμεσα τη δημιουργία του διαδικτυακού κινήματος #deletefacebook, «αναγκάζοντας» τον… Ζούκερμπεργκ να λάβει μέτρα για την προστασία των δεδομένων των χρηστών της πλατφόρμας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, το Facebook ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των χρηστών του σε μηνιαία βάση στις ΗΠΑ και στον Καναδά είχε αυξηθεί σε 241 εκατομμύρια στις 31 Μαρτίου, από 239 εκατομμύρια που ήταν στις 31 Δεκεμβρίου, μια αύξηση που ουσιαστικά συμβαδίζει με την εικόνα των προηγούμενων ετών.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι περισσότεροι από τους χρήστες του Facebook είπαν ότι γνωρίζουν πώς να προστατεύσουν τα προσωπικά δεδομένα τους, σε αντίθεση με τους χρήστες άλλων κοινωνικών δικτύων όπως Snapchat, Instagram, Pinterest και Tumblr.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: newsit.gr

Ροή Ειδήσεων