• Αναζήτηση

«Σκληρό Καρύδι» από τη θεατρική ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά

Η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά με την υποστήριξη της χορωδίας του σχολείου παρουσιάζει την Κυριακή 6 Μαΐου και ώρα 11.30 π.μ. το «Σκληρό Καρύδι» της Ελένης Σβορώνου, στον χώρο του Τυπογραφείου της ιστορικής εφημερίδας «ΘΑΡΡΟΣ».

Η ιστορία, που πραγματεύεται το ζήτημα εκατομμυρίων παιδιών τα οποία κάθε χρόνο ξεριζώνονται λόγω του πολέμου από τη χώρα, το σπίτι, το σχολείο, την οικογένεια τους, βασίζεται σε πραγματικό γεγονός, το οποίο συνέβη πριν από λίγα χρόνια σε σχολεία της Αθήνας, όπως αναφέρει η ίδια συγγραφέας. Η συγγραφέας με το δικό της μοναδικό τρόπο μας θυμίζει ότι και τα πιο σκληρά καρύδια έχουν ψίχα μαλακή, όπως ακριβώς τα παιδιά, που ανεξάρτητα από το νομικό καθεστώς που τα περιμένει στις χώρες υποδοχής, έχουν ευαίσθητη και μαλακή ψυχή.

Η θεατρική ομάδα δραματοποίησε το βιβλίο της Ελένης Σβορώνου, «Σκληρό Καρύδι» με την τεχνική του Θεάτρου Forum (θέατρο της Αγοράς). Τα παιδιά έχουν προετοιμάσει ένα 30λεπτο δρώμενο, το οποίο πλαισιώνεται και από τη χορωδία του σχολείου που θα τραγουδήσει δύο τραγούδια.
Οι καθηγητές που συντονίζουν τη φετινή δράση είναι η κ.Ελένη Λεμπέση, χημικός, η κ.Χριστίνα Δίμιζα, ηθοποιός –φιλόλογος, και η κ.Κωνσταντίνα Κορμά, μουσικός.

Ο λόγος που παιδιά και συντελεστές επέλεξαν ως ιδανικό τον χώρο του Τυπογραφείου της εφημερίδας «ΘΑΡΡΟΣ» για την παρουσίαση, ανταποκρίνεται στην ίδια τη φύση του θεάτρου forum, σύμφωνα με το οποίο η θεατρική πράξη καλείται να αποτελεί κοινωνική παρέμβαση και να συναντά τους θεατές σε χώρους μη θεατρικούς, που ζωντανεύουν και αποτελούν εστίες κοινωνικού προβληματισμού. Σε αυτό το πλαίσιο οι μαθητές μυούνται με τον καλύτερο τρόπο σε μια ενεργητική κοινωνική στάση, ώστε να εξελιχθούν στους πολίτες που όλοι ονειρευόμαστε.

Ροή Ειδήσεων