• Αναζήτηση

Με τον εξαίρετο Μάνο Κιτσικόπουλο συνεχίζεται η “‘Ανοιξη των Πλήκτρων”

Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, με σημαντική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια και τη στήριξη του Συλλόγου «Τέρψις», διοργανώνουν και φέτος τον κύκλο «Άνοιξη των Πλήκτρων». Είναι ένας πολύ πετυχημένος θεσμός πιανιστικών ρεσιτάλ, αλλά και γενικότερα συναυλιών με πληκτροφόρα όργανα.

Στόχος είναι να παρουσιαστεί το ρεπερτόριο του πιάνου αλλά και άλλων πληκτροφόρων οργάνων σε όλο το χρονικό του πλαίσιο, ενώ γίνεται προσπάθεια να υπάρχουν πάντα έργα του 20ού και 21ου αιώνα και, ιδιαίτερα, έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.
Ο φετινός κύκλος αποτελεί μια σημαντική στιγμή για το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, καθώς είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένος σε μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες πιανίστριες, την Νέλλη Σεμιτέκολο, που αποτελεί εδώ και 33 χρόνια τον ακρογωνιαίο λίθο της τάξης Πιάνου του Ωδείου.

Η παρουσία της, η προσωπικότητά της και η ακούραστη προσφορά της, όλα αυτά τα χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα η τάξη Πιάνου του Ωδείου να έχει προσφέρει πλήθος σημαντικών πιανιστών, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας και ώρα 21:00, ο βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών, Καλαματιανός πιανίστας, Μάνος Κιτσικόπουλος, θα παρουσιάσει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα με τον ευφάνταστο τίτλο:
«Πιανιστικές Ιστορίες και Μύθοι» / ” Piano stories and tales”.

Πρόκειται για ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια του οποίου αριστουργήματα των Σοπέν, Λιστ και Ντεμπισσύ συνομιλούν με συνθέσεις των Άρβο Παρτ και Τσικ Κορέα. Κοινός τόπος: Η ιστορία ή ο μύθος πίσω από τη μουσική. Εμπειρίες και συναισθήματα που έγιναν ήχος. Πιανιστικές ιστορίες που αναβιώνουν, συνθέτοντας έναν καμβά γεμάτο από αντιθέσεις και χρώματα.

Ροή Ειδήσεων