• Αναζήτηση

Ποιο είναι το Νο1 πράγμα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Μερικές φορές η απάντηση για το πως μερικοί άνθρωποι είναι από τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια και κοιμούνται καλύτερα τα βράδια, κρύβεται στα μικρά πράγματα.

Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε φέτος σε ετήσιο συνέδριο (Society for Personality and Social Psychology Annual Convention), κάτι εξαιρετικά απλό όπως να μοιράζεσαι καλά νέα με τον σύντροφό σου και να αντιδράς θετικά στο άκουσμά τους μπορεί να έχει θετική επίδραση στην ευημερία και των δυο σας. «Η μελέτη αυτή προστίθεται σε μια σειρά ερευνών που υποστηρίζουν πόσο σημαντικό είναι να μοιράζεσαι τα καλά που συμβαίνουν με τον σύντροφό σου» εξηγεί η Sarah Arpin, κοινωνική ψυχολόγος και μια από τους ερευνητές της μελέτης από το Πανεπιστήμιο Gonzaga.

Η Arpin και οι συνάδελφοί της εξέτασαν τις σχέσεις μεταξύ ζευγαριών στρατιωτικών στο Όρεγκον των ΗΠΑ και βρήκαν πως μια υποστηρικτική σχέση, όπου οι σύντροφοι ανταποκρίνονται ο ένας στον άλλο, συμβάλει στη μείωση του συναισθήματος της μοναξιάς και των προβλημάτων ύπνου. Και το να πεις στον αγαπημένο σου κάποια καλά νέα είναι μια σημαντική διαδικασία υποστήριξης σε μια στενή σχέση. «Όταν μοιράζεσαι κάτι καλό και ο αποδέκτης της πληροφορίας δείχνει ενεργά τη χαρά του για σένα, αυτό αυξάνει τη θετική εμπειρία και για τους δυο σας» επισημαίνει η Arpin. Από την άλλη πλευρά, αν μέσα στη σχέση το ζευγάρι δεν συνηθίζει να μοιράζεται καλά νέα ή ο ένας από τους συντρόφους δεν είναι υποστηρικτικός, η στάση αυτή θα έχει αρνητική επίδραση, τόσο στο ζευγάρι όσο και στη σχέση. Όπως το θέτει η Arpin, «όταν κάποιος σου χαλάει τη χαρά, αυτό μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες».

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: shape.gr

Ροή Ειδήσεων