• Αναζήτηση

Κουβέλης: Μπορεί από ατύχημα να έχουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία!

«Όσα συμβαίνουν μέσα από τη συνηθισμένη συμπεριφορά της Τουρκίας μπορεί να μετατραπούν σε θερμό επεισόδιο, από… ατύχημα».

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, σήμερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

«Δεν βλέπω θερμό επεισόδιο με την έννοια της επιλογής, βλέπω ότι τα όσα συμβαίνουν είναι δυνατόν μέσα από τη συνηθισμένη συμπεριφορά της Τουρκίας -αναφέρομαι στις παραβάσεις και παραβιάσεις-, μια αναχαίτιση, η οποία έχει καταντήσει μια υπόθεση καθημερινότητας, να μετατραπεί σε θερμό επεισόδιο. Από ατύχημα», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην Τουρκία με τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο δεν θα αλλάξουν την κατάσταση στο Αιγαίο.

«Εκτιμώ ότι θα συνεχιστεί η συγκεκριμένη συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο διότι αυτό το κλίμα των εντάσεων -εντάσεων που πολλές φορές κλιμακώνονται- τροφοδοτεί και εξυπηρετεί τη διαμόρφωση ενός συγκεκριμένου κλίματος στο εσωτερικό της Τουρκίας, το οποίο επίσης εξυπηρετεί τον Ερντογάν», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Όσο για τον χαρακτηρισμό «ακήρυχτος πόλεμος» που χρησιμοποίησε πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι δεν χρησιμοποίησε αυτόν τον όρο για να σηματοδοτήσει την έννοια των γεγονότων με τα στοιχεία ενός πολέμου που κηρύσσεται, αλλά -όπως είπε- «για να αναφερθώ σε αυτές ακριβώς τις συνθήκες».

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων