• Αναζήτηση

Η σημαία είναι πάνω στη βραχονησίδα, επιμένει η Αθήνα! (photos)

Η βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Κορσεών βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και στο επίκεντρο της τουρκικής προκλητικότητας.

Πριν από λίγες ημέρες, μια τριμελής ομάδα νεαρών ανδρών από τους γειτονικούς Φούρνους φτάνοντας σε πέντε απομακρυσμένα σημεία με μικρό ταχύπλοο σκάφος τοποθέτησε ελληνικές σημαίες. Λίγες ημέρες μετά, η Αγκυρα ανέφερε πως δυνάμεις της υπέστειλαν την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς.

Σήμερα πάντως ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης επιμένει πως η σημαία παραμένει στο σημείο. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «δεν επιβεβαιώνεται η υποστολή της ελληνικής σημαίας στους Ανθρωποφάγους, δεν υπάρχει καμία τέτοια δραστηριότητα», διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της Άγκυρας.

«Υπάρχει διερεύνηση του περιστατικού. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες παραβιάσεων του εναέριου και του θαλάσσιου χώρου. Η στρατηγική της έντασης δεν ωφελεί ούτε την Τουρκία ούτε την Ελλάδα, οι Τούρκοι πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικοί. Δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο, υπάρχει διεθνές δίκαιο που καθορίζει τι ορίζεται στο Αιγαίο», εξήγησε ο υφυπουργός Εξωτερικών. «Η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή είναι για το συμφέρον της χώρας μας», πρόσθεσε.

Ωστόσο, σύμφωνα με το samostimes.gr που δημοσιεύει εικόνες και βίντεο από την περιοχή, υλικό από τη Δευτέρα 17 Απριλίου, η σημαία παραμένει στη θέση της, ενώ την ίδια στιγμή σκάφη του Λιμενικού Σώματος περιπολούν στην περιοχή προκειμένου να ελέγξουν αν υπήρξε ή αν υπάρχει τουρκική δραστηριότητα.


Η φωτογραφία του samostimes με την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων