• Αναζήτηση

Έρχεται το πρώτο «HD βινύλιο»!

Έως το 2019 θα έχει γίνει πραγματικότητα το πρώτο «HD βινύλιο», που θα προσφέρει υψηλότερη ποιότητα ήχου.

Το πρώτο «HD βινύλιο» θα μπορούσε να φτάσει στο πικάπ σας μέχρι το 2019. Μία αυστριακή startup εταιρεία έλαβε χρηματοδότηση 4,8 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη του προϊόντος.

Η υποβολή διπλώματος ευρεσιτεχνίας το 2016 περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν οι δίσκοι ενός τυπικού βινυλίου να έχουν καλύτερη ποιότητα. Λέγεται ότι τα νέα LP που σχεδιάζονται θα ξεχωρίζουν για την υψηλότερη ποιότητα στον ήχο, τη υψηλότερη ένταση και τη μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Τώρα, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Rebeat Innovation, Günter Loibl, δηλώνει στο «Pitchfork» ότι η νέα μορφή βινυλίου θα μπορούσε να βρεθεί στα δισκοπωλεία από το 2019.

Πώς λειτουργεί; Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του «HD βινυλίου», η διαδικασία μετατρέπει ψηφιακά τον ήχο σε 3D, δηλαδή σε στέρεο. Μόλις βελτιστοποιηθεί ο ήχος, ο 3D «τοπογραφικός χάρτης» θα χαράζεται επάνω σε μία κεραμική πλάκα.

Η συχνότητα του ήχου μπορεί να φτάσει στα 100kHz στην εξωτερική άκρη του δίσκου, σε σύγκριση με το μέγιστο των 15kHz σε ένα παραδοσιακό LP.

Σε αυτή τη διαδικασία οι δίσκοι μπορούν να τυπωθούν με μεγαλύτερη ακρίβεια, με αποτέλεσμα την ελάχιστη απώλεια πληροφοριών και ποιότητας ήχου. Επιπλέον, τα «HD βινύλια» θα είναι συμβατά με τα πικάπ που διαθέτει ήδη κάθε καταναλωτής.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: hit-channel.com

Ροή Ειδήσεων