• Αναζήτηση

Τύμπανα πολέμου για επίθεση ΗΠΑ-Γαλλίας εναντίον Συρίας!

Η διένεξη μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για το θέμα της Συρίας σκληραίνει, ενώ η πιθανότητα για αεροπορικές επιθέσεις της Δύσης μεγαλώνει, ως απάντηση στην επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, για την οποία ευθύνεται, όπως πιστεύεται, το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Η Μόσχα, το μεγαλύτερο στήριγμα του Αλ Άσαντ, επέβαλε βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, την Τρίτη 10 Απριλίου, σε ένα σχέδιο των ΗΠΑ που είχε στόχο να δημιουργηθεί μια ανεξάρτητη επιτροπή που θα διερευνούσε τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία.

Ο πρέσβης της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Vassily Nebenzia, δικαιολόγησε το 12ο βέτο της χώρας του, στα επτά χρόνια εμφυλίου στη Συρία, με πάνω από 350 000 νεκρούς, ως «θέληση να μην εμπλακεί το Συμβούλιο Ασφαλείας σε περιπέτειες».

Συμμαχία ΗΠΑ-Γαλλίας

Απέναντι στη Ρωσία βρίσκονται οι ΗΠΑ και η Γαλλία κυρίως, οι οποίες δείχνουν αποφασισμένες να απαντήσουν με στρατιωτικά μέσα στο καθεστώς Ασαντ.
«Η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να τιμωρηθούν όσοι χρησιμοποιούν χημικά όπλα», δήλωσε ο γάλλος πρέσβης François Delattre. Η Γαλλία, θα ανακοινώσει στις επόμενες ημέρες την απόφασή της για το ποια θα είναι η απάντηση, σε συνεργασία με τους συμμάχους της, την Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ, όπως δήλωσε από το Παρίσι ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Στον απόηχο αυτής της διπλωματικής φρενίτιδας, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέη συμφώνησαν, σε τηλεφωνική τους συνομιλία «να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί η χρήση χημικών όπλων», σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων