• Αναζήτηση

Ο Ερντογάν «κάνει παζάρι» με τους Έλληνες στρατιωτικούς!

«Στο κόκκινο» χτύπησε η προκλητικότητα και επιθετικότητα του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδος και προσωπικά εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε ευθέως τον Ελληνα πρωθυπουργό για πολλοστή φορά ότι αθέτησε την υπόσχεση που του είχε δώσει το καλοκαίρι του 2016 ότι θα του παραδώσει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς. Μάλιστα, συνέδεσε και επίσημα την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο, με την παράδοση των «8» στην Άγκυρα.

Τέσσερις προκλήσεις Ερντογάν μέσα σε λίγα 24ωρα

Είναι η τέταρτη πρόκληση του Ερντογάν μέσα σε λίγα 24ωρα, η οποία εκδηλώθηκε μάλιστα με τον Τούρκο πρόεδρο ντυμένο με στολή παραλλαγής να μιλάει σε στελέχη των ενόπλων δυνάμεων σε μεθοριακή περιοχή. Είχε προηγηθεί το θέμα της ανοιχτής απαίτησης του σουλτάνου για συνεκμετάλλευση της ΑΟΖ της Κύπρου αλλά και στο Αιγαίο, η επανάληψη του χαρακτηρισμού των Ιμίων ως «τουρκικού εδάφους», η επίσημη επέκταση των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο, και της κατηγορίας των δύο στρατιωτικών ότι παραβίασαν τα σύνορα στον Έβρο. Να προστεθεί, επίσης, και η ουσιαστική χρησιμοποίηση της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, με τον Ερντογάν να «προσεύχεται» κατά την διάρκεια κοσμικής εκδήλωσης σ’ αυτήν…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων