• Αναζήτηση

Οι ανατροπές στις τιμές των ακινήτων και στον ΕΝΦΙΑ!

Σημαντικές αλλαγές στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων και στον ΕΝΦΙΑ, αναμένεται να προκαλέσουν οι εισηγήσεις των αρμόδιων εκτιμητών που θα κατατεθούν στο υπουργείο Οικονομικών, εντός της εβδομάδας.

Οι τιμές των διαμερισμάτων τα τελευταία χρόνια υποχώρησαν έως και 45% αλλά τελικά φαίνεται ότι σε πολλές περιοχές της χώρας θα σημειωθούν αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις σχετικά φθηνές περιοχές όπως το Πέραμα, η Ελευσίνα, το Κερατσίνι και η Νίκαια, με τιμές ζώνης 600 και 700 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, οι εκτιμητές εισηγούνται αυξήσεις 20%-30%.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, μείωση των τιμών ζώνης σε Φιλοθέη, Ψυχικό, τιμές στα σημερινά επίπεδα σε μεσαίες περιοχές, αυξήσεις σε «λαϊκές» συνοικίες αλλά και μεγάλες αυξήσεις στις πολύ ακριβές και προνομιούχες περιοχές του Λεκανοπεδίου όπως την Ηρώδου Αττικού και στον Λαιμό της Βουλιαγμένης.

Συγκεκριμένα στην Ηρώδου Αττικού, τον ακριβότερο δρόμο της Αθήνας, η εισήγηση του εκτιμητή είναι η τιμή ζώνης να αυξηθεί κατά 30%. Από 8.500 ευρώ που είναι σήμερα το τετραγωνικό μέτρο προτείνεται να φθάσει τα 11.000 ευρώ το τ.μ.. Στον Λαιμό Βουλιαγμένης οι αξίες που βγάζουν οι εκτιμητές ανεβάζουν στα ύψη τις τιμές. Συγκεκριμένα από τα 8.800 ευρώ που ανέρχεται το τετραγωνικό μέτρο σήμερα προτείνουν να κινηθεί στα επίπεδα των 12.000-13.000 ευρώ…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: newsbeast.gr

Ροή Ειδήσεων