• Αναζήτηση

Την Κυριακή το 4ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού Δημοτικών Σχολείων Μεσσηνίας

Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 θα διεξαχθεί το 4ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού Δημοτικών Σχολείων Μεσσηνίας στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.

Μία εκδήλωση σκακιστική, ιδιαίτερα σημαντική, αφού δίνει την δυνατότητα και σε παιδιά που δεν έχουν δελτίο αθλητή και δεν ανήκουν σε συλλόγους να πάρουν μέρος στους σκακιστικούς αγώνες.

Το πρωτάθλημα διοργανώνει το 14ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, η Διεύθυνση Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και το Σκακιστικό Τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ» και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Τους αγώνες θα φιλοξενήσει η αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του 14ου Δημοτικού Σχολείου.

Διαιτητές των αγώνων θα είναι οι κ.κ. Τσεκούρας Θοδωρής και Τσιάλας Μιχάλης και βοηθοί οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Σαραντόπουλος Κώστας, Πουλόπουλος Ηλίας, Λιάκος Χρήστος και Λούκα Μαριάνθη. Υπεύθυνος της διοργάνωσης ο κος. Φίλιππος Παπαδημητρίου.

Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα 5 γύρων και με χρόνο σκέψης για κάθε παίκτη 10’. Οι ομάδες θα’ ναι τετραμελείς με δικαίωμα 2 αναπληρωματικών. Την ευθύνη κάθε ομάδας και τη σύνθεσή της θα έχουν οι συνοδοί της ομάδας.

Μετά τη λήξη του 5ου γύρου θ’ ακολουθήσει τελετή επάθλων. Έπαθλα θα δοθούν στις τρεις πρώτες ομάδες και αναμνηστικά διπλώματα σ’ όλους τους συμμετέχοντες μαθητές. Προτροπή και ευχή των διοργανωτών είναι να εκπροσωπηθούν όλα τα σχολεία με ομάδα.

Ωρα προσέλευσης και επιβεβαίωσης συμμετοχής 09:30 π.μ. στην γραμματεία των αγώνων.

Το σκάκι υποστηρίζει την εκπαιδευτική διαδικασία βελτιώνοντας την ικανότητα μελέτης, την συγκέντρωση, την ικανότητα επίλυσης διαφόρων προβλημάτων, την κριτική ικανότητα και τον αυτοέλεγχο και όλα αυτά σε συνδυασμό με την ευχαρίστηση που προσφέρει μία παρτίδα. Η θετική επίδραση του σκακιού καλό είναι να οδηγήσει γονείς και εκπαιδευτικούς να φροντίσουν να βάλουν στην ζωή των παιδιών τους το πνευματικό αυτό άθλημα.

Ροή Ειδήσεων