• Αναζήτηση

Νέο απόκτημα για την Έκθεση Ολυμπιακών Κειμηλίων του ξενοδοχείου Elite City Resort

Στην Έκθεση Ολυμπιακών κειμηλίων του ξενοδοχείου Elite City Resort βρίσκεται από σήμερα η δάδα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2018 της Πιονγκτσανγκ.

Στη φωτογραφία, ο συλλέκτης Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος και προσέφερε τη δάδα με τον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του ξενοδοχείου Νίκο Μαλαπέτσα.

Λίγα λόγια για την έκθεση:

Το ξενοδοχείο Elite City Resort φέρει επάξια τον τίτλο “Ξενοδοχείο-Μουσείο” καθώς φιλοξενεί μια έκθεση μοναδικής αξίας.
Η έκθεση έχει θέμα “Κειμήλια σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων” και προέρχεται από την προσωπική συλλογή του κ. Τάσου Παπαδόπουλου, εμπλουτισμένη με προσωπικά αντικείμενα Ολυμπιονικών που ευγενικά παραχώρησε ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών.
Η έκθεση μιας από τις μεγαλύτερες, σε εύρος ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, βρίσκεται στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του Elite City Resort από τις 06 Απριλίου του 2013 και αποτελεί “χρυσή” ευκαιρία για το κοινό της πόλης και όχι μόνο να γνωρίσει σε βάθος αυτή την υπέροχη διαδρομή του παγκόσμιου θεσμού.
Μέχρι σήμερα οι επισκέπτες ξεπερνούν τους 6,500 σε αριθμό, εκ των οποίων πολλά σχολεία απ όλη τη χώρα αλλά και σημαντικές προσωπικότητες που βρέθηκαν στην Καλαμάτα.

Η έκθεση χωρίζεται σε 6 ενότητες:
Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει 16 Ολυμπιακές δάδες από το 1936 με την Ολυμπιακή δάδα του Βερολίνου έως τη δάδα του Λονδίνου το 2012.
Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει 4,750 Ολυμπιακές θεματικές καρφίτσες (pins), εκ των οποίων οι 3,000 έχουν θέμα τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας 2004. Κάποιες καρφίτσες συνθέτουν ολοκληρωμένες σειρές με μικρό τιράζ και έχουν μεγάλη συλλεκτική αξία.
Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει εισιτήρια θερινών και χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων, με εισιτήρια από τους Ολυμπιακούς του 1900 στο Παρίσι καθώς και επίσημα και ημερήσια προγράμματα αγώνων από το 1932 έως σήμερα.
Η τέταρτη ενότητα αποτελείται από σπάνιο φωτογραφικό υλικό με φωτογραφίες της μέσο-Ολυμπιάδας Αθηνών το 1906 έως τις μέρες μας. Στη φωτογραφική αυτή συλλογή αναδεικνύονται προσωπικότητες των Ολυμπιακών αγώνων.
Η Πέμπτη ενότητα περιλαμβάνει συλλεκτικά προσωπικά αντικείμενα Ελλήνων Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών. Επίσης υπάρχουν στολές λαμπαδηδρόμων από το 1996 μέχρι το 2012.
Η έκτη ενότητα περιλαμβάνει βιβλία Ολυμπιακών αγώνων μεγάλης συλλεκτικής αξίας από το 1932 έως σήμερα.
Σε εδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης υπάρχει αίθουσα προβολών μεγάλων στιγμών από τους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες.

Ροή Ειδήσεων