• Αναζήτηση

Σκοτώθηκε αναβάτης Enduro στο Λαύριο!(εικόνες & βίντεο)

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, μία εντουροβόλτα δύο φίλων είχε τραγικό τέλος. Τριανταξάχρονος αστυνομικός, μέλος πολύτεκνης οικογένειας έχασε την ζωή του, όταν κατά την διάρκεια βόλτας Enduro έπεσε σε πηγάδι εξαερισμού των παλιών λατομείων, με βάθος 40 μέτρων. Το πηγάδι ήταν κρυμμένο από την βλάστηση και ξεχασμένο, αν και δίπλα σε μονοπάτι που περνούν πεζοπόροι, αποτελώντας έτσι μία κανονική παγίδα που περίμενε θύμα, και δυστυχώς το βρήκε…

Είναι συγκλονιστικό πως στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν κι άλλα τέτοια πηγάδια με τεράστιο βάθος, ανοικτές πληγές που περιμένουν κάποιο τραγικό γεγονός για να επισημανθούν στον χάρτη, όσο παραμένουν ακάλυπτες. Πολλές από αυτές αποκαλύφτηκαν όταν η περιοχή κάηκε και σταμάτησε να τις καλύπτει η βλάστηση, κι από τότε απέκτησαν απλά ένα χείλος με πέτρες και τίποτα περισσότερο. Το πηγάδι αυτό όμως, αμέσως μετά από ανηφορική κλίση του μονοπατιού, παρέμενε κρυμμένο στα χόρτα, περιμένοντας ένα μικρό λάθος κάποιου πεζοπόρου…

Διότι ακόμα κι αν το δασαρχείο και η νομαρχία αποφανθούν πως ο αναβάτης δεν είχε δικαίωμα να βρίσκεται στα μονοπάτια με Enduro μοτοσυκλέτα, οι ευθύνες παραμένουν αφού μιλάμε για μία κανονική παγίδα που περίμενε το θύμα της. Οι εξαερισμοί αυτοί που ανοίχτηκαν για τις υπόγειες σήραγγες, όφειλαν να έχουν τουλάχιστον ένα συρματόπλεγμα, αποτρέποντας μία θανατηφόρα πτώση..

Ο άτυχος αναβάτης Enduro είχε ξεκινήσει από την Ανάβυσσο Σάββατο απόγευμα για να ολοκληρώσει μία βόλτα με συνοδεία ενός ακόμη φίλου. Είχαν ήδη πραγματοποιήσει μία μικρή προπόνηση, συνομιλώντας με άλλους αναβάτες που ήταν στο δημοφιλές σημείο συνάντησης, μαζί και ο συνεργάτης μας Κίμων Καράμπελας. Οι δύο φίλοι έφτασαν πιο αργά στην Ανάβυσσο, και εν μέσω ασθενής βροχής αναχώρησαν περίπου στις 17:00 το απόγευμα για μία βόλτα, στα μονοπάτια της περιοχής. Αναχώρησαν πρόσχαροι, με καλή διάθεση και έτοιμοι να χαρούν το χόμπι τους.

Βρέθηκαν στον χωματόδρομο που συνδέει το Μαρκάτι με τον Αγ. Κωνσταντίνο και θέλοντας να δώσουν παράταση στην εντουροβόλτα, μπήκαν σε ένα μονοπάτι που ανηφορίζει.

Το video δείχνει την διαδρομή που ακολουθήσαν και φανερώνει με τον καλύτερο τρόπο πως πρόκειται για μία παγίδα θανάτου που περίμενε όποιον πατούσε ελάχιστα έξω από το μονοπάτι!

Από το σημείο έχουν περάσει αρκετοί πεζοπόροι, ποδηλάτες αλλά και μοτοσυκλετιστές, χωρίς να γνωρίζουν πως ένα μικρό στραβοπάτημα μπορούσε να οδηγήσει σε τραγικό δυστύχημα.

Επαναλαμβάνουμε πως υπάρχουν πολλά τέτοια πηγάδια στην περιοχή, και πριν χρόνια είχε σημειωθεί κι άλλο ατύχημα όταν κυνηγός έπεσε σε ένα αντίστοιχο, καθιστώντας επιβεβλημένη την ανάγκη να καλυφθούν όλα τους και να επισημανθούν!

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: motomag.gr

Ροή Ειδήσεων