• Αναζήτηση

Αρχαία Ελλάδα από… σοκολάτα στη Ρουμανία!

Στην Έκθεση Σοκολάτας που πραγματοποιείται έως τις 24 Φεβρουαρίου στο Mega Mall, στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, παρουσιάζεται μία ιδιαίτερη έκθεση 8 αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων φτιαγμένων εξ ολοκλήρου από σοκολάτα.

Κλασσικές μορφές της αρχαίας Ελλάδας, μυθικές θεότητες αλλά και σύμβολα όπως η Αφροδίτη της Μήλου, η Ήρα, η Εστία, η Δήμητρα, η Αφροδίτη, ο φτερωτός Έρως αλλά και η Μεγάρα, κόρη του Κρέοντα και γυναίκα του Ηρακλή, ύψους έως 1,60 μέτρων και βάρους έως 60 κιλών περίπου, υποδέχονται τους επισκέπτες στην κυκλική είσοδο του λαχταριστού εκθεσιακού χώρου. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι εκτός των πληροφοριών για το σοκολατένιο δημιούργημα, το βάθρο του εκάστοτε αγάλματος αναφέρει λεπτομερειακά και την αρχαία ελληνική ιστορία του.

Οι επισκέπτες της έκθεσης καλούνται να γράψουν τις εντυπώσεις τους με σοκολατένιο μελάνι σε λευκό καμβά, ενώ κατά την έξοδό τους μπορούν να προμηθευτούν σοκολατένια αναμνηστικά από το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο. Η είσοδος στην έκθεση, είναι δωρεάν.

Η σοκολάτα είναι τελικά τόσο σοβαρή υπόθεση, που έχει επεκταθεί μέχρι και στα βραβεία Νόμπελ: υπάρχει μια διάσημη επιστημονική μελέτη που συσχετίζει την κατανάλωση σοκολάτας με τον αριθμό των νικητών των βραβείων. Η Ελβετία είναι βασιλιάς τόσο στην κατανάλωση σοκολάτας όσο και στον αριθμό των νικητών του Βραβείου Νόμπελ και η μελέτη δείχνει ότι σημαντική συμβολή έχουν τα φλαβονοειδή που βρίσκονται τόσο στη σοκολάτα όσο και στο κρασί, που υποστηρίζουν την εγκεφαλική δραστηριότητα, την όρεξη για αυξημένη γνώση και διαίσθηση. Πέρα από τις θεωρητικές πτυχές, πρακτικά η σοκολάτα γίνεται ένα σημαντικό προϊόν, με τις επενδύσεις να ακολουθούν κατά πόδας. Η αγορά έχει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης και το 2018 θα επιβεβαιώσει σίγουρα την τάση αυτή, αναφέρουν οι αναλυτές. Ήδη, η αύξηση που παρατηρήθηκε στην αγορά σοκολάτας στη Ρουμανία για το 2017, ξεπέρασε το 20% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ξεπερνώντας το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με το Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο, ένας Ρουμάνος καταναλώνει κατά μέσο όρο 157 γραμμάρια σοκολάτας μηνιαίως, δαπανώντας 3,17 δολάρια.

Οι στατιστικές δείχνουν επίσης ότι η σοκολάτα γάλακτος είναι η αγαπημένη για το 77% των Ρουμάνων, ενώ το υπόλοιπο κατανέμεται μεταξύ των απλών και των διαφόρων ειδών που περιέχουν κρέμα γάλακτος. Η λευκή σοκολάτα αντιπροσωπεύει μόνο το 7,4% των συνολικών πωλήσεων.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: tornosnews.gr

Ροή Ειδήσεων