• Αναζήτηση

Σταμάτης Γονίδης | «Υπήρχαν μεγάλες περίοδοι που δεν χτυπούσε το τηλέφωνο για δουλειά»

Η ενδιαφέρουσα και εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Σταμάτη Γονίδη σε γνωστό περιοδικό!

Έχει γράψει χιλιόμετρα πάνω στις πίστες, δεν μασάει το λόγια του και δεν χαρίζεται σε κανέναν. Περαιτέρω συστάσεις είναι περιττές για τον Σταμάτη Γονίδη που παρ’ ότι ετοιμάζεται να γίνει παππούς σε δύο μήνες συνεχίζει να γράφει επιτυχίες στο κοντέρ του και δηλώνει πως δεν φοβάται το πέρασμα του χρόνου.
Το νέο του άλμπουμ «Αν μ’ ακούς» έχει γίνει ήδη πλατινένιο, με τους θαυμαστές του να τραγουδούν με νοσταλγική διάθεση πως «Όλα πια τελειώνουν», τη νέα του επιτυχία. Αυτή ωστόσο είναι και μία νέα αρχή για τον καλλιτέχνη που σου μεταδίδει την ηρεμία του καθ’ όλη τη διάρκεια της κουβέντας. Παρούσα και η πιο φανατική του θαυμάστρια, η σύζυγός του και σύντροφός του τα τελευταία 14 χρόνια Κατερίνα Κουργιουξίδου, που συμπληρώνει τις προτάσεις του, όταν η συζήτηση έρχεται στη σχέση τους…

Δείτε παρακάτω την συνέντευξη που παραχώρησε ο Σταμάτης Γονίδης στο περιοδικό YOU.

Σε τι φάση σάς πετυχαίνουμε αυτή την περίοδο;
Τραγουδάω στον Βοτανικό δύο μέρες την εβδομάδα, τις υπόλοιπες χαλαρώνω με καλή παρέα, ταβλάκι και φιλοσοφικές συζητήσεις για τη ζωή.
Έχετε ανησυχίες πάνω στο συγκεκριμένο θέμα;
Ούτε ανησυχίες έχω, ούτε ανασφάλειες. Απλώς όσο ωριμάζει ο άνθρωπος αναζητά την αλήθεια, ψάχνει να βρει την ουσία της ζωής. Είναι ωραίο να συζητάς γύρω απ’ αυτά τα θέματα, παρά να βλέπεις την κάθε βλακεία που παίζουν τα κανάλια καθημερινά.
Φιλοσοφικές αναζητήσεις είχατε από παιδί;
Είχα απορίες για τα πάντα. Στο σχολείο, όμως, δεν μας δίδαξαν αυτά τα πράγματα, μας δίδαξαν ό,τι ήταν πιο απλό για να μπορείς να υπάρχεις στο σύνολο.
Τι όνειρα κάνατε μεγαλώνοντας στην Κύθνο;
Το όνειρό μου ήταν πάντα να κάνω αυτό που κάνω σήμερα, που τώρα πια είναι πραγματικότητα. Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι μπορεί να συμβεί και δεν με ενδιέφερε όποιο κι αν ήταν το κόστος στην πορεία.
Κάνατε άλλες δουλειές πριν το τραγούδι;
Βεβαίως. Ήμουν στα καράβια για πέντε χρόνια, πριν τραγουδήσω.
Κινδυνεύσατε ποτέ στη θάλασσα;
Αρκετές φορές. Πέσαμε σε κυκλώνες, σε τυφώνες, ξέσπασε φωτιά, έχουν συμβεί διάφορα πράγματα. Παρ’ όλα αυτά, θυμάμαι τις ευχάριστες στιγμές, όταν μπαίναμε σε ένα λιμάνι και γνώριζα για πρώτη φορά μία χώρα. Πήγα Αλάσκα, Χονγκ Κονγκ, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, ανέβηκα στο Σινικό Τείχος… Δεν θα γνώριζα ποτέ αυτά τα μέρη αν δεν ήμουν ναυτικός.
Φοβηθήκατε ποτέ για τη ζωή σας;
Κάποιες φορές συμβαίνουν ατυχήματα άσχετα με τις καιρικές συνθήκες, που σίγουρα θα τις αντιμετωπίσεις. Όταν για παράδειγμα ξενερίζει η προπέλα και κάνει πολλές στροφές –γιατί δεν έχει την αντίσταση του νερού– υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Έχει συμβεί 1-2 φορές, αλλά το έχουμε αντιμετωπίσει ψύχραιμα. Ξέρουμε ότι όλα παίζονται σε ένα ταξίδι.
Υπήρχαν περίοδοι που δεν χτύπαγε το τηλέφωνο για δουλειά;
Πολύ μεγάλες περίοδοι. Άφηνα το σταθερό μου στους μάνατζερ που υπήρχαν στην Αθήνα και δεν χτύπαγε. Κι αν χτύπαγε, ήταν για μια δουλειά του ποδαριού, όπου δεν ήξερες αν θα πάρεις τα λεφτά σου.
Όταν ήρθαν οι επιτυχίες τρομάξατε από την προβολή;
Όχι, γιατί χτίστηκα κομμάτι-κομμάτι, δεν ήρθα από το πουθενά. Είχα περάσει διά πυρός και σιδήρου μέσα από σκυλάδικα, είχα «ψηθεί» σε μαγαζιά. Ήξερα πολύ καλά να πατάω στην πίστα όταν άρχισα να γίνομαι γνωστός. Τραγουδούσα στην Αυστραλία και στη Γερμανία σαν πρώτο όνομα και είχα περάσει από το μεγάλο σχολείο, την επαρχία.
Υπήρχαν ίντριγκες για τη μαρκίζα;
Ο κόσμος θα σε βάλει πρώτο σε μία επιχείρηση. Δεν μπορείς να το πεις από μόνος σου, απ’ τη στιγμή που δεν μπορείς να κρατήσεις ένα μαγαζί και να το ‘χεις οικονομικά καλά.
Το ζήτησαν κάποιοι, ανεξάρτητα απ’ το αν το δικαιούνταν;
Συμβαίνει αυτό, όταν είναι εφάμιλλοι δύο τραγουδιστές και ο ένας είναι πιο παλιός, αλλά ο άλλος έχει επιτυχία εκείνη την περίοδο. Υπάρχει κόντρα γιατί ο παλιός ζητάει κάπου να αναγνωριστεί και ο άλλος θέλει να εδραιωθεί γιατί φέρνει τον κόσμο. Αυτό έχει να κάνει με την επιχείρηση, μπορεί η επιχείρηση να πει «προτιμώ αυτόν που έχει την επιτυχία και φέρνει τα χρήματα.
Τριάντα δύο χρόνια στη νύχτα. Θα τα χαρακτηρίζατε καλά ή άσχημα;
Δεν θυμάμαι τα άσχημα, κρατάω μόνο τα καλά. Η μνήμη μου είναι περιορισμένη από το σημείο και πέρα που ηγούμαι στα σχήματα. Κάποιες φορές θυμάμαι τα σκυλάδικα και πάω σε τέτοια μαγαζιά για να θυμηθώ τα παλιά μου. Άμα θέλω να διασκεδάσω, να πιω ένα ουίσκι, πάω εκεί και περνάω πολύ όμορφα.
Οι νεαροί τραγουδιστές σάς αντιλαμβάνονται;
Και γι’ αυτούς είναι χαρά τους να σε βλέπουν, αλλά κι εσύ βλέπεις την προσπάθεια που κάνουν να βρουν καλύτερες μέρες σε αυτό που κάνουν. Τους δίνεις αγάπη κι αυτό είναι συγκινητικό.
Πέρασαν ναρκωτικά από μπροστά σας;
Το αλκοόλ είναι η μεγαλύτερη εξάρτηση που μπορούσε να έχει ένας τραγουδιστής, πολλοί έχουν πεθάνει νωρίς απ’ αυτό και κόβεται μόνο όταν πεθαίνει ο άνθρωπος – είναι πολύ σπάνιο να γλιτώσεις απ’ τον αλκοολισμό. Ναρκωτικά υπάρχουν και στη μέρα και στη νύχτα, αλλά πιο πολλά πιστεύω ότι είναι στη μέρα. Όταν ο άλλος με βλέπει να τραγουδάω μπορεί να πιστεύει πως έχω πάρει κάτι, εγώ όμως έχω πιει μόνο το ουισκάκι μου, πίνω και πάνω στην πίστα. Ενώ σπίτι μου δεν πίνω, παρά μόνο ένα ποτό με παρέα, αν δεν πιω ένα ουίσκι στη δουλειά μου δεν μπορώ. Τις άλλες μέρες το ξεχνάω. Μέχρι τώρα, δόξα τον Θεό, δεν έχω εξαρτηθεί απ’ το αλκοόλ.
Πάθη έχετε;
Τώρα πια τα έχω πολεμήσει όλα, μόνο το τσιγάρο έχει μείνει. Άμα το κόψω κι αυτό, μετά θα πάω να γίνω καλόγερος σε μοναστήρι.
Έχετε μιλήσει για την πίστη σας στον Θεό, σκεφτήκατε το ενδεχόμενο να μονάσετε;
Δύο ήταν οι δρόμοι για μένα: Ή να γίνω αυτό που είμαι σήμερα ή να γινόμουν ιερέας. Τη θάλασσα και τα βαπόρια τα αγαπούσα, αλλά είχα κουραστεί.
Όταν επισκεφτήκατε το Άγιον Όρος τι είδατε;
Ότι είναι βαριά η καλογερική. Είδα έναν τρόπο ζωής που πρέπει να έχεις έρωτα με τον Χριστό για να μείνεις εκεί και να μονάσεις. Θέλει μεγάλα «μπαλάκια» για να μείνεις εκεί.
Θα αφήνατε πίσω σας το τραγούδι;
Το τραγούδι είναι η ζωή μου, πώς να το άφηνα; Να πήγαινα στα μοναστήρια, να τους έλεγα αμανέδες και να έγραφα ερωτικές επιτυχίες, δεν γίνεται.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: tralala.gr

Ροή Ειδήσεων