• Αναζήτηση

Γιατί ένας έξυπνος άνδρας μπορεί να είναι καλός σύντροφος;

Η επιλογή του συντρόφου είναι ένας βασικός άξονας γύρω από τον οποίο δομούμε τη ζωή μας και τα χαρακτηριστικά αυτού θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία μας ως ζευγάρι. Γιατί λοιπόν ένας έξυπνος άνδρας θα μπορούσε να θεωρηθεί καλύτερη επιλογή συντρόφου;

Η επιστήμη της ψυχολογίας έχει ασχοληθεί με το ζήτημα της επιλογής συντρόφου ( συγκεκριμένα οι εξελικτικές και ψυχοδυναμικές θεωρίες) και έχει αποφανθεί ότι πράγματι υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που μπορεί να κάνουν έναν άνδρα πιο επιθυμητό ταίρι.

Οι άνθρωποι έχουμε ως βασικό κίνητρο για την επιλογή κάποιου ανθρώπου την πιθανότητα αυτός να είναι καλός σύντροφος, με βάση τις δικές μας επιθυμίες και ανάγκες. Ο καθένας από εμάς είναι ξεχωριστός, αλλά όταν πρόκειται για τις ερωτικές σχέσεις, υπάρχουν κάποια σταθερά μοτίβα που εντοπίζονται σε όλους μας.

Αν και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κάποια “λίστα” ή κάποιες ποιότητες στο μυαλό μας που θα θέλαμε να βρούμε στο ταίρι μας, μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά θεωρούνται πιο σημαντικά παρόλο που εμείς δεν τα τοποθετούμε τόσο ψηλά ιεραρχικά, με βάση τις σχετικές έρευνες.

Συγκεκριμένα, για τους άνδρες φαίνεται το χαρακτηριστικό της εξυπνάδας να είναι το πιο σημαντικό, και θα πούμε περισσότερο γι’αυτό παρακάτω.

Αν και εσύ πρόκειται να κάνεις το μεγάλο βήμα στη ζωή σου ή βρίσκεσαι στο ξεκίνημα μιας σχέσης, τώρα είναι η ευκαιρία σου να μάθεις γιατί και πόσο σημαντικό είναι ένας άνδρας να είναι έξυπνος!

Τι σημαίνει να είναι κάποιος άνδρας έξυπνος;

antras skeutetai

Η φωτογραφία, προφανώς, περιγράφει ακριβώς αυτό που θέλω να πω.

Εννοείτε πως αν έχουμε αξιώσεις να έχει ο σύντροφος μας IQ σαν τον εν λόγω κύριο, αυτό σημαίνει πως ψάχνουμε ανάμεσα στο 1-3% περίπου του πληθυσμού. Όταν μιλάμε για τον μέσο άνθρωπο λοιπόν, ένας δείκτης νοημοσύνης της τάξεως του 100-120 θα ήταν μια καλή ένδειξη ότι ο σύντροφος μας είναι πιο έξυπνος από το μέσο όρο.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: ediva.gr

Ροή Ειδήσεων