• Αναζήτηση

Αδυνατίστε ανάλογα με τον σωματότυπό σας


Αποδεχτείτε το σώμα που σας χάρισε η φύση με τα υπέρ και τα κατά του. Επειδή, ωστόσο, αυτό είναι η θεωρία, το Vita, με τη βοήθεια και των ειδικών, πέρασε στην πράξη, «φακελώνοντας» όλους τους σωματότυπους, για να ανακαλύψετε ποιος είναι ο δικός σας.

Αποδεχτείτε το σώμα που σας χάρισε η φύση με τα υπέρ και τα κατά του. Επειδή, ωστόσο, αυτό είναι η θεωρία, το Vita, με τη βοήθεια και των ειδικών, πέρασε στην πράξη, «φακελώνοντας» όλους τους σωματότυπους, για να ανακα­λύ­ψετε ποιος είναι ο δικός σας. Ακόμη, θα βρείτε ένα πρόγραμμα fitness που αντι­στοιχεί σε κάθε τύπο, για σώμα σμιλεμένο και με προσωπικό­τητα, συμβουλές διατροφικής συμπεριφοράς ανάλογα με τις ανάγκες σας, αλλά και στυλι­στικά μυστικά που θα αναδεί­ξουν κάθε γυναίκα.

Καμία γυναίκα δεν είναι ευχαριστημένη με την εμφάνισή της. Κάποιες ζηλεύουν τις καμπύλες της Τζένιφερ Λόπεζ, άλλες θα ήθελαν να αποκτήσουν το μπούστο της Μόνικα Μπελούτσι ή τις αναλογίες της Ζιζέλ. Κάθε εποχή εκθειάζει το δικό της πρότυπο. Παλαιότερα, όμορφες θεωρούνταν οι πληθωρικές γυναίκες. Τη σκυτάλη λίγο πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο παίρνει το μονοκόμματο αγορίστικο σώμα, ενώ μετά τη λήξη του επιστρέφει το μοντέλο της καλοζωισμένης γυναίκας. Λίγο αργότερα, το επιθυμητό γυναικείο πρότυπο ταυτίζεται και πάλι με το αδύνατο σώμα. Ο τροχός γυρίζει για μία ακόμα φορά, με τις σημερινές πασαρέλες να κατακλύζονται από ζουμερά μοντέλα, που αποθεώνουν τις καμπύλες. Αποδεχτείτε το, λοιπόν. Η λέξη «ιδανικό» δεν υπάρχει! Από την άλλη, κάθε γυναίκα έχει έναν σωματότυπο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που καθορίζονται βασικά από τα γονίδια. Υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες, όπως η διατροφή και η άσκηση, που μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία αρμονικών αναλογιών. Επιστήμονες, γυμναστές, διαιτολόγοι και στυλίστες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σας προτείνουν αποτελεσματικούς τρόπους να νιώσετε πιο άνετα με το σώμα σας.
Ένα πρόγραμμα γυμναστικής μόνο για εσάς, διατροφικά μυστικά και στυλιστικές συμβουλές ειδικά για εσάς.
Εσείς δεν έχετε παρά να ανακαλύψετε τον σωματότυπό σας και να εκμεταλλευτείτε τα φυσικά σας χαρίσματα, αποκτώντας το δικό σας «ιδανικό» σώμα.

Εσείς τι τύπος είστε;
Το «μήλο» και το «αχλάδι» -όροι επιστημονικά τεκμηριωμένοι- αποτελούν τους δύο βασικούς τύπους σώματος, ενώ η «κλεψύδρα» και ο «σωλήνας» είναι δύο ενδιάμεσοι σωματότυποι. Αναγνωρίστε τα δικά σας χαρακτηριστικά και ανακαλύψτε τον τύπο σας.

Το «μήλο»
*Ο κορμός είναι στρογγυλεμένος, με αποτέλεσμα να μοιάζετε ογκώδεις. * Τα μπράτσα είναι συνήθως πλαδαρά. *Το λίπος συγκεντρώνεται στην κοιλιά και στο στομάχι. * Οι γλουτοί είναι μικροί και επίπεδοι.*Οι μηροί είναι αδύνατοι και τα πόδια λεπτά.
Δυνατό σας σημείο Τα πόδια.

Το «αχλάδι»
Χαρακτηριστικός σωματότυπος των μεσογειακών γυναικών. * Τα χέρια είναι μακριά και λεπτά, αλλά αγύμναστα. * Το στέρνο είναι στενό και ο κορμός λεπτός. *Οι γλουτοί είναι φαρδύτεροι από τους ώμους. * Το περιττό λίπος έχει την τάση να συγκεντρώνεται στους μηρούς, τους γλουτούς και τα οπίσθια.* Οι γάμπες είναι συνήθως λεπτές.
Δυνατό σας σημείο Οι ώμοι και η πλάτη.

Η «κλεψύδρα»
* Οι ώμοι έχουν αντίστοιχο φάρδος με τους γοφούς. * Η πλάτη είναι συνήθως αδύνατη. * Η μέση είναι ιδιαίτερα λεπτή, δημιουργώντας το χαρακτηριστικό σχήμα της κλεψύδρας. * Τα οπίσθια είναι τονισμένα.* Οι γάμπες φαίνονται γυμνασμένες.
Δυνατό σας σημείο Η μέση.

Συνέχεια άρθρου εδώ
Πηγή: vita.gr

Ροή Ειδήσεων