• Αναζήτηση

Μήπως θα έπρεπε να αρχίζατε να προσέχετε περισσότερο τα δόντια σας;

Αιμορραγία, φλεγμονή των ούλων, οδυνηρές κουφάλες, κακή αναπνοή και η κακή στοματική υγιεινή είναι ένας μια κατάσταση που δεν αφορά μόνο την αισθητική, τον πόνο που επιφέρει και την κακή στοματική υγιεινή που υποδηλώνει. Μειώνουν τα ποσοστά της γοητείας σας κατακόρυφα, κάνουν τους άνδρες/τις γυναίκες να τρέχουν όταν καταλαβαίνουν περί τίνος πρόκειται, ενώ μπορεί να επηρεάσει κι άλλα μέρη του σώματός σας σημαντικά.

Τα βακτήρια στο στόμα σας μπορούν να εξαπλωθούν σε όλο το σώμα σας, αναφέρι η περιοδοντολόγος, Sanda Moldovan κι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη αλυσίδα μη επιθυμητών συνεπειών για την υγεία σας.

Η κακή στοματική υγιεινή αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής πάθησης και εγκεφαλικού

Αρκετές μελέτες υποδεικνύουν μια σύνδεση μεταξύ της ασθένειας των ούλων – γνωστής ως περιοδοντίτιδα – και της καρδιακής νόσου, αλλά και αυξημένου κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα ίδια βακτήρια που προκαλούν συμπτώματα περιοδοντίτιδας όπως φλεγμονή, αιμορραγία και απώλεια οστού γύρω από τα δόντια μπορούν να φτάσουν μέσω της κυκλοφορίας του αίματος στις αρτηρίες, λέει ο Natour.

Το πιθανό αποτέλεσμα; Ένας θρόμβος που εμποδίζει τη ροή αίματος προς την καρδιά μπορεί να σημαίνει μια καρδιακή προσβολή. Είναι επίσης πιθανό ότι οι θρόμβοι εκεί μπορούν να διαταράξουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, οπότε να οδηγήσουν και σε εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η κακή στοματική υγιεινή αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο

Ακριβώς όπως τα βακτήρια προκαλούν πρήξιμο στα ούλα, έτσι μπορεί να προκαλέσουν παρόμοιες αντιδράσεις με άλλους ιστούς στο σώμα σας. Το National Institutes of Health αναφέρει ότι η φλεγμονή γενικά συνδεθεί, εδώ και χρόνια, με την ανάπτυξη καρκίνου και καθώς οι όγκοι αναπτύσσονται, περισσότεροι ιστοί καταστρέφονται και οξύνονται.

Η φλεγμονή μπορεί να είναιο σύνδεσμος που είναι υπεύθυνος για τη σχέση μεταξύ της περιοδοντικής νόσου και ορισμένων μορφών καρκίνου, δηλώνει ο δρ Moldovan.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: sportygossip.com

Ροή Ειδήσεων