• Αναζήτηση

Τι να κάνεις όταν είσαι ερωτευμένη με τον πρώην ενώ έχεις κάνει νέο δεσμό!

Σε κανέναν δεν αρέσουν τα διλήμματα, εκτός κι αν είναι μαζοχιστής. Όμως, ας το παραδεχτούμε, και αυτά – τα ερωτικά «ενδιάμεσα» – είναι μέσα στη ζωή. Και για να το κάνουμε ακόμη πιο ξεκάθαρο: είναι πολύ πιθανόν, κάποια στιγμή της ζωής σου, ίσως και τώρα που το συζητάμε, να νιώθεις σαστισμένη, μπερδεμένη και ανάμεσα σε δύο άντρες, για τους οποίους αισθάνεσαι το ίδιο πράγμα.

Μέχρι τώρα, θα έχεις περάσει απ’ όλα τα (απολύτως φυσιολογικά) στάδια του διλήμματος. Από το αναρωτιέσαι γιατί να συμβεί σ’ εσένα αυτό, από το να κατηγορείς τον εαυτό σου ότι είσαι κακός άνθρωπος που επέτρεψες να συμβεί κάτι τέτοιο, από το να συμπεριφέρεσαι παράλογα και στους δύο ανθρώπους με τους οποίους αισθάνεσαι ερωτευμένη, από το να προσπαθείς να διαλέξεις (επιτέλους!), βάζοντας στη ζυγαριά πότε τα υπέρ του ενός και πότε τα κατά του άλλου.

Ωραία, αφού τα έχεις κάνει όλα αυτά, σταμάτα για λίγο ό,τι άλλο κάνεις και ρίξε μια ματιά σε όσα πρέπει να κάνεις από εδώ και στο εξής, κυρίως για να πάψεις να βασανίζεις μυαλό, σώμα και ψυχή.

4 βήματα που θα σε βγάλουν απ’ το δίλημμα

Τα πράγματα είναι λιγότερο δύσκολα απ’ ό,τι νομίζεις, αφού τα δύο πρώτα βήματα – αυτά, δηλαδή, που απαιτούν να συνειδητοποιήσεις και να παραδεχθείς τι σου συμβαίνει – τα έχεις κάνει.

Μην τα περιφρονείς αυτά τα δύο βηματάκια, γιατί πολύς κόσμος κάνει χρόνια για να καταλάβει τι του συμβαίνει και απλώς περιφέρεται δυστυχισμένος, ενδεχομένως, κάνοντας κι άλλους ανθρώπους δυστυχισμένους. Εσύ έχεις ήδη περάσει προ πολλού από αυτό το στάδιο και τώρα απλώς αναζητάς – ακόμη και με λάθος τρόπους – το «παρακάτω», την κίνηση που θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Το τρίτο βήμα έχει βαθμό δυσκολίας, αφού δεν αφορά μόνο εσένα, αλλά και τα υπόλοιπα… εμπλεκόμενα μέρη του διλήμματος. Είναι ένα βήμα που όσοι έχουν περάσει από αυτού του είδους τη συναισθηματική «ψησταριά», το γνωρίζουν ως «πείραμα της ευτυχίας». Και είναι ένα πείραμα που λίγοι το τολμούν, γιατί είναι απλό μεν, αλλά αλάνθαστο, αποκλείοντας περιθώρια αμφιβολίας και «πισωγυρίσματος».

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: thatslife.gr

Ροή Ειδήσεων