• Αναζήτηση

31 αξιώματα για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης!

Δάκρυα χαράς. Από αυτά που σε πιάνουν ελάχιστες ημέρες μέσα σε έναν χρόνο. Στα γενέθλια, στις γιορτές, στις επετείους, στις κούπες αλλά πάνω από όλα στις κατεξοχήν ανδρικές ημέρες του ημερολογίου. Η Τσικνοπέμπτη είναι αναφαίρετο δικαίωμα του Έλληνα. Και κανένας χορτοφάγος, καρδιολόγος, ψαράς δεν θα μας την στερήσει.

Όπως κάθε χρόνο, πολλοί από εμάς ετοιμάζονται για ένα τραπέζι που εφάμιλλό του μόνο το Γαλατικό χωριό έχει δει. Μόνο που κάθε χρονιά κάνεις τα ίδια και τα ίδια λάθη. Έχεις τις γνωστές παραλείψεις, τις αιώνιες γκρίνιες και την ατέρμονη ζαλάδα για τα σωστά κρέατα, “εκείνον τον κρεοπώλη που σου έλεγα να πας και δεν πήγες” και όλα αυτά.

Το ONEMAN μάζεψε μερικά από αυτά τα προβλήματα και στέκεται στο πλάι σου όχι απλά με συμβουλές αλλά με οικουμενικές αλήθειες και αξιώματα για αυτό το τραπέζι. Όσα μας ήρθαν στο μυαλό.

Κάποιος πρέπει να είναι υπεύθυνος μόνο για την πατάτα την τηγανητή

Μην το γελάς γιατί είναι σοβαρή αρμοδιότητα. Κι αν δεν το φροντίσεις θα καταλήξεις να τρως κρύες προτηγανισμένες από delivery. Πρέπει ένας από την παρέα να αναλάβει: καθάρισμα, κόψιμο, τηγάνισμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Να υπάρχει μονίμως ζεστή τηγανητή πατάτα σε πιατέλα τόσο κατά το ψήσιμο του κρέατος όσο και στο τραπέζι μετά. Μην του βάλεις κι άλλες δουλειές. Αυτό είναι σοβαρό από μόνο του.

Τα λουκάνικα τρώγονται πρώτα

Τα παϊδάκια αμέσως μετά. Τα μπιφτέκια και οι μπριζόλες κάθονται παραπονεμένες στη γωνιά πριν μπουν σε τάπερ για το γεύμα της Παρασκευής στο γραφείο.

Κάνε τον ταξιθέτη της σχάρας σου

Κλασικό λάθος να βάζεις πρώτα πάνω τα λουκάνικα, άντε και τα καλαμάκια και να αφήνεις τα “βαριά χαρτιά” για το τέλος. Πρέπει στη μισή σχάρα να έχεις τα γρήγορα και στην άλλη μισή τα αργής καύσης. Ώστε και να τσιμπάτε κατά το ψήσιμο και να ετοιμαστούν οι μπριζόλες και τα μπιφτέκια την σωστή ώρα.

Ένα πλήρες κρεατοφαγικό μενού Τσικνοπέμπτης περιλαμβάνει: Μπιφτέκια, Κεμπάμπ, Λουκάνικα, Πανσέτες ή Μπριζόλες, Παιδάκια αρνίσια. Αυτά.

1 κιλό φέτα είναι καλά

Για τέσσερα άτομα. Πάει με την πατάτα. Πάει στη χωριάτικη. Πάει με το κρέας. Πάει με το ψημένο ψωμί στα κάρβουνα. Πάει με τη ζωή.

Ναι στην πίτα, ναι στο ψωμί

Η πιτούλα, αν είναι και καλά λαδωμένη, θα φύγει πάρα πολύ γρήγορα στο τραπέζι και θα δεις και αρκετούς να στουμπώνουν κρέας στην πίτα για να φτιάξουν σουβλάκια λες και δεν έφαγαν προχθές ξερωγώ. Αλλά μην υποτιμήσεις το ψωμί. Ελάχιστο καψάλισμα, λάδι, ρίγανη, τέλος του κόσμου.

Τραπέζι τσικνοπέμπτης με λιγότερα από 5 άτομα δεν γίνεται σωστά

Δύο στο ψήσιμο, ένας στις σαλάτες και τις σάλτσες, ένας στις πατάτες και ένας να ανοίγει τις μπίρες.

Πάρε παραπάνω κάρβουνα. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Οι πανσέτες μαρινάρονται σε μπίρα

Εντάξει. Μπορεί να είσαι από αυτούς που δεν μαρινάρουν το κρέας. Αλλά για άσε τις πανσέτες από το πρωί της Πέμπτης μέσα σε μπίρα με μουστάρδα και θυμάρι ή δενδρολίβανο και θα με θυμηθείς όταν θα τα κόβεις με το δάχτυλο μετά τη θράκα.

Διάβασε την συνέχεια εδώ

Πηγή: oneman.gr

Ροή Ειδήσεων