• Αναζήτηση

Σκάνδαλο Novartis | Έλληνες μάρτυρες έδωσαν στο FBI ντοκουμέντα για πολιτικά πρόσωπα

Αποκαλύψεις φωτιά για την υπόθεση Novartis έκανε ο δικηγόρος των τριών μαρτύρων-μηνυτών που κατέθεσαν στην Αμερική για τη φαρμακοβιομηχανία, Παύλος Σαράκης.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και στο «Καλημέρα Ελλάδα» ο κ. Σαράκης τόνισε ότι οι μάρτυρες, που προκάλεσαν την έρευνα καθώς προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, έχουν ηχητικά ντοκουμέντα και βίντεο που αποδεικνύουν την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν υπάρξει πολιτικές αποφάσεις υπέρ των συμφερόντων της φαρμακοβιομηχανίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαράκης τονίζοντας ότι κάποια από τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στην Ελλάδα αναφέρονται και στην έρευνα του FBI με ονόματα, διευθύνσεις και ΑΦΜ.

Οι έρευνες του FBI γίνονται για την περίοδο 2006-2014 και σύμφωνα με τον κ. Σαράκη, οι τρεις Έλληνες μάρτυρες περιγράφουν όλες τις αθέμιτες πρακτικές της εταιρίας. «Αυτή η υπόθεση, θα αλλάξει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα» τόνισε ο δικηγόρος.

«Υπήρχαν γιατροί που συνταγογραφούσαν φάρμακα έναντι αμοιβής, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών προς το συμφέρον της Novartis» πρόσθεσε ο ίδιος.

Στην υπόθεση που υπάρχει στα χέρια του FBI υπάρχουν πρόσωπα που είναι κρατικοί αξιωματούχοι στην Ελλάδα. Μεταξύ των ονομάτων υπάρχουν και Έλληνες πολιτικοί. Ο δικηγόρος των τριών Ελλήνων προστατευόμενων μαρτύρων Παύλος Σαράκης είπε πως οι πελάτες του κατέθεσαν στοιχεία περιλαμβάνον ακόμη και βίντεο, ηχητικά ντοκουμέντα και email που αποδεικνύουν τα λεγόμενά τους.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: madata.gr

Ροή Ειδήσεων