• Αναζήτηση

Χαρακτηριστικά ζωδίων|Μύθοι και αλήθειες!

Συχνά σε χαλαρές συζητήσεις για τα ζώδια και τα χαρακτηριστικά τους καταφεύγουμε σε παγιωμένες απόψεις για το καθένα και δεν διστάζουμε να χρησιμοποιούμε «ετικέτες» τύπου Σκορπιός άρα κακός και ύπουλος ή Τοξότης επομένως είναι συχνά άπιστος, ή μια γυναίκα Υδροχόος δεν είναι και τόσο ερωτική..Όμως, μερικές φορές η εμπειρία της καθημερινής ζωής αποδεικνύει ότι ορισμένα ζώδια είναι πραγματικά παρεξηγημένα και ότι συχνά εμείς καταλήγουμε να τα βλέπουμε διαφορετικά. Πράγμα το οποίο μας επιβεβαιώνει ότι τίποτε δεν είναι μαύρο ή άσπρο και ότι δεν πρέπει να βάζουμε ταμπέλες στους ανθρώπους γενικά και στα ζώδια ειδικότερα. Να μερικά τέτοια στοιχεία των παρερμηνειών και των προκαταλήψεών μας.

Ο μεγάλος σαματατζής
Ο Κριός υποτίθεται πως είναι ο φωνακλάς του ζωδιακού και πώς μπορεί ακόμα και να κατέβει με σκέιτ-μπορντ τις κυλιόμενες σκάλες του μετρό στο Σύνταγμα, προκειμένου να τραβήξει την προσοχή. Στην πραγματικότητα όμως, ένα μεγάλο μέρος των εκπροσώπων του ζωδίου δεν είναι ούτε επιθετικοί, ούτε αγενείς, ούτε και καλά (οι αρσενικοί) «άντρακλες». Μπορεί όλοι να έχουν πάθος και ενεργητικότητα, να αναζητούν την αγνότητα και τα μεγάλα ιδανικά, αλλά με ένα συγκρατημένο και αξιοπρεπή τρόπο. Είναι περήφανοι, ιδεαλιστές και ευθείς, παρόλο που μερικές φορές γίνονται εγωκεντρικοί. Αλλά πολλοί από τους μύθους που αφορούν τους Κριούς, προέρχονται από την εξωτερική τους συμπεριφορά, χωρίς να βλέπουν το βάθος. Άλλη μια παρεξήγηση είναι η βιασύνη και η τσαπατσουλιά του Κριού. Παρόλα όσα λέγονται, μπορεί συχνά να γίνονται τόσο λεπτολόγοι, που να βάζουν κάτω ακόμα και… τους Παρθένους.
Σκορπιός; Α, πα, πα…
Αν ο Κριός είναι παρεξηγημένος, ο Σκορπιός έχει τη χειρότερη φήμη στον ζωδιακό. Τον λένε εκδικητικό, ζηλιάρη και ευέξαπτο σε βαθμό υστερίας. Στην πραγματικότητα, απλώς εκφράζει με πιο έντονο τρόπο τον υπερβολικό συναισθηματισμό του. Και δεν διστάζει να δείξει συναισθήματα, που πολλοί άλλοι προτιμούν να… καταπιούν, προκειμένου να το παίξουν ανώτεροι ή να μη γίνουν δυσάρεστοι. Μπορεί οι θηλυκές εκπρόσωποι να είναι πιο εκδηλωτικές στα πάθη τους από τους άντρες του ζωδίου, αλλά και πάλι η φήμη ξεπερνά την πραγματικότητα.
Λένε ακόμα κι ότι ο Σκορπιός είναι καταπιεστικός και υπολογιστικός στις σχέσεις του, σε αντίθεση με άλλα ζώδια όπως για παράδειγμα ο Λέων και ο Ζυγός. Αυτά τα δύο ζώδια πιστεύεται γενικά ότι ρίχνονται στον έρωτα με ιδεαλιστικό ρομαντισμό και τα δίνουν όλα για τους εκλεκτούς της καρδιάς τους. Όμως, ποιος μπορεί να πει ότι δεν έχει γνωρίσει «εαυτούληδες» Λέοντες και Ζυγούς, που… κρατάνε πισινή στα αισθήματά τους, ενώ υποτίθεται ότι λιώνουν από αγάπη, ή που βλέπουν μια σχέση καθαρά ωφελιμιστικά; .
Σέξι κι όποιος αντέξει
Και, στο πλαίσιο του «άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι τη χάρη», ο… σεξομανής του ζωδιακού δεν είναι τόσο ο Σκορπιός, όσο ο Ταύρος. Ο οποίος Ταύρος, μπορεί να πασπαλίζει τις ερωτικές του συνευρέσεις με περιποιήσεις και τρυφερότητες, αλλά στην ουσία εκδηλώνει μια καθαρά σαρκική, σχεδόν ζωώδη σεξουαλικότητα. Τη στιγμή του «δια ταύτα», κάθε έννοια ψυχικής ένωσης και ρομαντισμού έχει εξατμιστεί, κι αυτό καλά θα κάνουν να το έχουν υπόψη τους οι πιο ευαίσθητες ψυχές του ζωδιακού. Ο Ταύρος το κάνει για το κέφι του (και γιατί όχι, άλλωστε), αλλά οι υπόλοιποι ας μην αυταπατώνται.

Συνέχεια άρθρου εδώ
Πηγή: astrologos.gr

Ροή Ειδήσεων