• Αναζήτηση

10 λόγοι που δεν μπορείς να κοιμηθείς

άρχει μια περίοδος στη ζωή μας που δεν μπορούμε να κλείσουμε μάτι. Είτε γιατί σκεφτόμαστε συνεχώς τα προβλήματα μας, είτε γιατί τρώμε λάθος γεύματα πριν κοιμηθούμε. Το θέμα είναι ένα, δεν κοιμάσαι, δεν κοιμάται, δεν κοιμάμαι.

Ο ύπνος είναι απαραίτητος και είναι αναγκαίο να είναι καλός και απολαυστικός. Δεν θες να πας το πρωί στη δουλειά με το ένα μάτι να κλείνει, ούτε να μην μπορείς να αντεπεξέλθεις επαγγελματικά, γι αυτό πρέπει να βρεις τι φταίει και δεν κοιμάσαι (είτε καλά είτε καθόλου).

1. Το δωμάτιο σου δεν είναι αρκετά σκοτεινό

Όσο κι αν φοβάσαι να κλείσεις το μικρό φωτιστικό στην άλλη άκρη του δωματίου, γιατί πιστεύεις πως θα εμφανιστεί η Samantha από το The ring, πρέπει να το κάνεις. Το φως δεν σε αφήνει να ξαπλώσεις άνετα στο κρεβάτι σου και να απολαύσεις τον ύπνο σου αλλά σε ωθεί στο να χαζεύεις μετρώντας προβατάκια. Κλείσε λοιπόν το φως, τις κουρτίνες, τα παντζούρια, την τηλεόραση, τον υπολογιστή ώστε να σκοτεινιάσει εξ ολοκλήρου το δωμάτιο και τότε θα κοιμηθείς σαν πουλάκι.

2. Γυμνάζεσαι πολύ αργά

Αν τρεις ώρες πριν κοιμηθείς πήγες για πιλάτες αυτό θα σου καταστρέψει τον ύπνο σου. Γιατί συμβαίνει αυτό; Με την γυμναστική αυξάνεται ο καρδιακός ρυθμός σου, είσαι συνεχώς ανήσυχη και το βράδυ θα το περάσεις ξύπνια.

3. Πίνεις αλκοόλ λίγο πριν πας για ύπνο

Έχουμε την τάση να πιστεύουμε πως το αλκοόλ βοηθάει στο να κοιμηθούμε πιο εύκολα αλλά στην πραγματικότητα το επόμενο πρωί θα αισθάνεσαι πως δεν κοιμήθηκες λεπτό.

4. Η θερμοκρασία του δωματίου είναι πολύ ζεστή

Το σώμα σου και το μυαλό σου για να ξεκουραστούν χρειάζονται ένα κρύο μέρος και αν έχεις ανάψει καλοριφέρ ή κλιματιστικό καλύτερα να το κλείσεις και να κυλιστείς μέσα στα παπλώματα.

5. Κοιτάς την ώρα στο ρολόι επίμονα

Όσο και αν αγχώνεσαι ότι σε πέντε ώρες πρέπει να ξυπνήσεις να πας δουλειά και θες να μετράς πόσες σου έχουν απομείνει συνεχώς, αυτό δεν βοηθάει. Γύρνα από την άλλη το κινητό και το ρολόι για να μην σε επηρεάζει.

6. Έχεις ανοιχτή την τηλεόραση ενώ κοιμάσαι

Το να βλέπεις τηλεόραση διεγείρει την δραστηριότητα του εγκεφάλου σου κάτι που δεν θέλεις να συμβεί αφού στοχεύεις στο να κοιμηθείς ήσυχη σαν πουλάκι.

7. Κάνει σκέψεις που σε αγχώνουν

Το να σκέφτεσαι πριν κοιμηθείς ή την ώρα που προσπαθείς, κάποιο πρόβλημα, αυτό θα σε αφήσει ξάγρυπνη όλο το βράδυ. Η ανησυχία, το άγχος και οι κακές σκέψεις δεν βοηθούν στον καλό ύπνο.

8. Το βραδινό σου φαγητό περιέχει πρωτεΐνη

Επειδή σε δύο ώρες θα πρέπει να πας για ύπνο και δεν θα προλάβεις να χωνέψεις την μακαρονάδα, γι’ αυτό καλό θα ήταν να την αποφύγεις.

9. Καπνίζεις πριν τον ύπνο

Οι καπνιστές εξισώνουν το κάπνισμα με την χαλάρωση αλλά αυτό δεν ισχύει γιατί η νικοτίνη είναι διεγερτική και δεν θα σε αφήσει απολαύσεις τον ύπνο σου.

10. Ο σύντροφος σου ροχαλίζει

Πολλές γυναίκες δεν μπορούν να κοιμηθούν λόγω αυτού αλλά μην αγχώνεσαι υπάρχει λύση και δεν είναι να κοιμηθεί στον καναπέ ή να βάλεις ωτοασπίδες. Πιθανόν ο σύζυγος σου να χρειάζεται ένα καλύτερο μαξιλάρι ή και στρώμα για να σταματήσει το ροχαλητό.

Πηγή: ladylike.gr

Ροή Ειδήσεων