• Αναζήτηση

Κόψε 500 θερμίδες την ημέρα με 8 τρόπους!

Πασχίζεις να κόψεις θερμίδες από την διατροφή σου, ιδρώνοντας στο γυμναστήριο και πεινώντας όλη μέρα, αλλά μετά από λίγες μέρες ξεκινάει ξανά η «κατρακύλα»;

Υπάρχουν 8 τρόποι να κόψεις 500 -ολόκληρες- θερμίδες χωρίς να τρέχεις για ώρες στο διάδρομο ή να τρως μόνο καρότα.

  • Καφές και ζάχαρη, ποτέ ξανά
Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock

Aν έχεις συνηθίσει τον καφέ σου μέτριο ή ακόμη και μαύρη ζάχαρη, τότε θα πρέπει να τηνθυσιάσεις για το καλό της σιλουέτας σου.

Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό. Ακόμη και ένας σκέτος λάτε, με γάλα, μπορεί να έχει 220 θερμίδες. Οπότε ένα πρώτο βήμα είναι να πίνεις τον καφέ σου εντελώς σκέτο! Τουλάχιστον θα ξυπνάς πιο εύκολα.

  • Μπέργκερ όχι, μπέργκερ λαχανικών ναι

Δεν χρειάζεται να κόψεις την αγαπημένη σου αμαρτία, χρειάζεται όμως να την φέρεις στα μέτρα σου. Αν νομίζεις, λοιπόν, πως το ψωμάκι κάνει όλη την ζημιά στο μπέργκερ, μία έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Χόπκινς αναφέρει πως αν αντικαταστήσεις το κρέας με κάτι άλλο (π.χ μανιτάρια), τότε μπορείς να γλιτώσεις μέχρι και 444 θερμίδες. Δεν είναι και λίγες.

  • «Χώρισε» με τα αναψυκτικά
Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock

Προκαλούν κυτταρίτιδα, έχουν διάφορα χρωστικά, γλυκαντικές ουσίες και θερμίδες. Προτίμησε έναν χυμό, ένα τσαί ή ακόμη καλύτερα νερό με λεμόνι και γλίτωσε μέχρι και 300 θερμίδες.

  • Μάσα αργά

Όσοι λένε πως η αργή μάσηση της τροφής βοηθάει δεν έχουν άδικο. Έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας έδειξε πως αν τρως πιο αργά απ΄όσο συνηθίζεις, νιώθεις πιο γρήγορα πλήρης και έτσι αφήνεις στο πιάτο σου τις τελευταίες 100 θερμίδες.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: bovary.gr

Ροή Ειδήσεων