• Αναζήτηση

Έρευνα | Γιατί αξίζει πραγματικά να γίνεις μέλος σε γυμναστήριο

Η εγγραφή σε γυμναστήρια, σχολές χορού και κάθε είδους χώρους που ασχολούνται με τη σωματική δραστηριότητα, είναι κάτι που οι περισσότεροι σκεφτόμαστε, αλλά πότε δεν κάνουμε πραγματικότητα. Τα ευρήματα μελέτης δίνουν το κίνητρο, να προχωρήσουμε από τη θεωρία στην πράξη.

Οι ειδικοί προτείνουν για τους ενήλικες τουλάχιστον 150 λεπτά αερόβιας δραστηριότητας μέτριας έντασης ή 75 λεπτά αερόβιας δραστηριότητας υψηλής έντασης κάθε εβδομάδα, δίνοντας ως παραδείγματα ασκήσεων το τρέξιμο ή το γρήγορο περπάτημα. Επιπλέον, συνιστούν 2 ημέρεςτην εβδομάδα αφιερωμένες στη μυϊκή ενδυνάμωση.

Παρά τις συστάσεις φορέων και οργανισμών και παρά τα καλά καταγεγραμμένα οφέλη της τακτικής άσκησης, τα ποσοστά των ενηλίκων που «πιάνουν» τα ελάχιστα προτεινόμενα όρια γυμναστικής παραμένουν χαμηλά. Μία έρευνα, όμως, υποδεικνύει μία ομάδα πληθυσμού η οποία αποτελεί τη θετική εξαίρεση: τα μέλη γυμναστηρίων.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Iowa και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLOS One

, η εγγραφή σε έναν χώρο όπως αυτόν του γυμναστηρίου, μας βοηθάει πολυεπίπεδα στη ζωή μας, δίνοντας μας το κίνητρο να είμαστε ενεργοί και εκτός αυτού και οδηγώντας σε σημαντικά βελτιωμένη υγεία.

Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ειδικότερα πως όσοι είναι μέλη σε γυμναστήρια έχουν γενικά έναν πιο ενεργό τρόπο ζωής από όσους δεν είναι και είναι πιο δραστήριοι στην καθημερινότητά τους, ακόμα και όταν δεν βρίσκονται στον χώρο όπου αθλούνται. Αυτός ο συνδυασμός φαίνεται να έχει ως αποτέλεσμα μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η συνδρομή σε γυμναστήριο έχει πολλαπλά οφέλη υγείας, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: pathfinder.gr

Ροή Ειδήσεων