• Αναζήτηση

8 μύθοι και αλήθειες για τις γυναίκες που καιρός είναι να ξεκαθαρίσουν!

Γένος θηλυκό. Πολλά και διαφορετικά πρόσωπα και μυαλά. Ανέμελες ψυχές, μοναδικές προσωπικότητες που πορεύονται είτε μαζί, είτε μόνες. Είναι εργαζόμενες, είναι φοιτήτριες , είναι ερωμένες, είναι ό,τι άλλο θέλουν εκείνες.

Έχουν διαφορετικό στυλ σε ό,τι αφορά την εξωτερική τους εμφάνιση και φυσικά αυτό δεν είναι πάντα αποδεκτό. Όπως και στους άνδρες, έτσι και σε εμάς τις γυναίκες, έχουν κολλήσει «ταμπέλες στερεοτυπικές» καλύτερα και από τσιμέντο. Τουλάχιστον με κάποιον τρόπο, το τσιμέντο μπορεί να σπάσει, οι προκαταλήψεις ποτέ.

Θα συναντήσετε πάμπολλα άρθρα από άνδρες και γυναίκες, ο καθένας να γράφει και να κρίνει με τεράστια αλαζονεία και ευχέρεια το αντίθετο φύλο. Συνήθως οι γυναίκες εκφράζουν τα παράπονά τους για πρώην και απωθημένες σχέσεις και οι άνδρες «οπλίζουν» τις πένες τους με αρκετές βρισιές και προσβλητικά κοσμητικά επίθετα, για να εκτονωθούν.

Και ερωτώ: Γιατί λοιπόν να μη βάλει ο καθένας μια τάξη για το φύλο του και να σταματήσει να κρίνει το αντίθετό του (φύλο); Γιατί κρίνουμε χωρίς να μπορούμε να το κατανοήσουμε ή έστω να μην έχουμε μπει καν στη διαδικασία να κάνουμε μια προσπάθεια να ασχοληθούμε με τον συλλογισμό του;

Μύθοι και αλήθειες λοιπόν για σήμερα, αυτά τα ελάχιστα που μπόρεσα να σκεφτώ από τα επικρατέστερα, για εμάς, τις γυναίκες. Με βάση ένα μικρό και κοντινό μου ποσοστό, τον περίγυρο και τον εαυτό μου, διάλεξα τα παρακάτω:

Μύθος: Πιστεύουμε τα γλυκόλογα.

1gif

Ναι, αυτή η επικρατούσα άποψη είναι ένα ξεδιάντροπο ψέμα. Το ότι κάνουμε πως τα πιστεύουμε και τα θέλουμε, δεν σημαίνει πως είναι το καλύτερό μας. Στην αρχή μιας σχέσης είναι επιθυμητά, αλλά όλα έχουν κάποιο όριο. Όταν τα χρησιμοποιείτε για να καλύψετε κάποιες αδυναμίες, κάποια ψέματα και οτιδήποτε άλλο, η γυναίκα το καταλαβαίνει, το νιώθει και μετά αρχίζει να γίνεται καχύποπτη από το πουθενά! Άκου τώρα!

Αλήθεια: Υπεραναλύουμε τα πάντα.

2giphy

Ο γυναικείος εγκέφαλος λειτουργεί κατά αυτόν τον τρόπο, κάτι το οποίο είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είναι επιλογή μας, ούτε μέσο για να σας τρελάνουμε, ούτε αφορμή για γκρίνιες, είναι η αλήθεια της φύσης μας. Δεν περιγράφω άλλο.

Μύθος: Είμαστε όλες ίδιες.

1450299089_200 (8)

Όχι, δεν είμαστε αγαπητέ φίλε άνδρα. Επειδή εσύ έχεις εμμονή με μια συγκεκριμένη κατηγορία γυναικών, δεν είναι δίκαιο να πάρει η μπάλα όλη την υφήλιο. Δεν νομίζεις πως είναι άδικο να έχεις ήδη βγάλει συμπέρασμα για την επόμενη, εξαιτίας μιας κακής επιλογής; Αν δεν ήσουν τυχερός με την προηγούμενη, υπάρχουν τόσα διαφορετικά μυαλά και στυλ να δοκιμάσεις την τύχη σου.

Αλήθεια: Θέλουμε να αρέσουμε.

4giphy (2)

Σε εσένα και σε όσους εκτιμάμε. Όχι στον κάθε τυχάρπαστο που μας είναι παντελώς άγνωστος και αδιάφορος. Αυτές που θέλουν να αρέσουν σε άνδρες από 2-102 ετών, μάλλον πάσχουν από ακατάσχετη ωραιοπάθεια. Κι εσύ βρε φίλε άνδρα θέλεις να αρέσεις, ας είμαστε ειλικρινείς.

Μύθος: Δεν ξέρουμε τι θέλουμε.

5giphy

Και τι θέλουμε και πώς το θέλουμε. ΚΑΙ δεν χωρά αμφιβολία σ’ αυτό το θέμα.Τώρα, αν μια κατηγορία γυναικών χάλασε την πιάτσα, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Έρευνες έχουν αποδείξει πως οι γυναίκες τείνουν να είναι πιο σταθερές στις απόψεις και τα θέλω τους απ’ ότι οι άνδρες. Όσοι δεν φοβάστε, κάντε μια έρευνα.

Αλήθεια: Είμαστε κυκλοθυμικές.

6giphy

Η έμμηνος ρύση , οι «ευαίσθητες μέρες», οι πονοκέφαλοι και οι σπασμοί στην ευαίσθητη περιοχή, οι ορμονικές μεταβολές συμβάλλουν στην αλλαγή διάθεσης. Εφόσον οι άνδρες δεν βιώνουν κάτι παρόμοιο σε καμία φάση της ζωής τους, οφείλουν να έχουν μια Α κατανόηση ή έστω υποχώρηση σε αυτόν το μηνιαίο επισκέπτη μας. Το σώμα μας βιώνει πολλές μεταβολές και θεωρώ πως μια απλή ανοχή εκ μέρους σας επιβάλλεται.

Μύθος: Ονειρευόμαστε γάμο και παιδιά.

7giphy

Τα όνειρά μας δεν περιστρέφονται γύρω από το να καπαρώσουμε γαμπρό και να κάνουμε οικογένεια. Ως άνθρωποι και μορφωμένες γυναίκες, έχουμε στόχους, επαγγελματικούς και προσωπικούς. Δεν είναι έμφυτη η ανάγκη για γάμο σε όλες μας, ούτε η αφοσίωση μόνο σε αυτόν τον τομέα. Αντίθετα, δεν ισχύει το ίδιο για τη συντροφικότητα. Όλες, ως άνθρωποι, επιθυμούμε έναν σύντροφο σε κάθε φάση της ζωής μας. Και όχι απαραίτητα τον ίδιο σε κάθε φάση.

Αλήθεια: Έχουμε ισχυρή προσωπικότητα.

8gif

Και δυναμισμό και σταθερό χαρακτήρα. Είμαστε εξίσου σκεπτόμενες (και πολλές φορές περισσότερο) με τον άνδρα. Ναι, είμαστε πιο συναισθηματικές και αυτό μας καθοδηγεί και μας παρασύρει σε πολλές περιπτώσεις, όμως κι εμείς με τον τρόπο μας έχουμε ορθή σκέψη. Μπορεί να μην έχουμε την παγωμένη και μαθηματική σκέψη του άνδρα, έχουμε όμως φαντασία, δημιουργικότητα και το θράσος της διεκδίκησης.

Πηγή: neopolis.gr

Ροή Ειδήσεων