• Αναζήτηση

Πως δεν θα γίνετε μπίλιες με τη σχέση σας μέσα στις γιορτές

Οι γιορτές, όσο και αν αποτελούν μια περίοδο χαράς και αισιοδοξίας, μας υποβάλλουν σε στρες. Να τα προλάβουμε όλα, να είναι όλα όπως πρέπει, να στριμωχτούμε σε πολυκαταστήματα για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, να δούμε όλους αυτούς που αγαπάμε. Αυτό το άγχος πολύ συχνά μας κάνει να καβγαδίζουμε με τον σύντροφό μας για το παραμικρό και να περνάμε τις γιορτές σε εμπόλεμη κατάσταση. Διαβάστε πως θα αποφύγετε τις συνηθέστερες παγίδες για να περάσετε τα φετινά Χριστούγεννα με γιορτινή διάθεση.

Η αιτία του καυγά: Αυτές τις γιορτινές μέρες θέλετε να δείτε τους δικούς σας, ο συντροφός σας όμως μπορεί να γίνει πολύ κακοδιάθετος όταν πρέπει να περάσει τις γιορτές μαζί τους..
Πώς να τον αποφύγετε: Όσο και αν θέλετε να αναπληρώσετε τον χαμένο χρόνο με τους δικούς σας, μην το παρακάνετε αν θέλετε να διατηρήσετε την ειρήνη στην σχέση σαςσας. Εξασφαλίστε χρόνο για τους δυο σας, πηγαίνετε μια βόλτα, για έναν καφέ, οργανώστε ένα δείπνο για δύο. Αυτό όχι μόνο θα δημιουργήσει την απαραίτητη ισορροπία αλλά θα έχετε και χρόνο να κουβεντιάσετε κάθε παρεξήγηση ή αμήχανη στιγμή που μπορεί να προκύψει στις οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Η αιτία του καυγά: Σας αρέσουν οι παραδόσεις, το στόλισμα του δέντρου, τα σπιτικά μελομακάρονα, μέχρι και το φιλί κάτω από το γκί αλλά ο σύντροφός σας παραμένει παντελώς αδιάφορος. Του λέτε πως σας απομακρύνει από το χριστουγεννιάτικο σας πνεύμα και σας καταστρέφει την γιορτινή σας διάθεση και κάπου εκεί αρχίζει ο καβγάς.
Πώς να τον αποφύγετε: Έρευνες αποδεικνύουν ότι όσο περισσότερο σκέφτεστε τις διαφορές σας, τόσο περισσότερο τις βλέπετε. Φτιάξτε μια λίστα με τα πράγματα στα οποία συμφωνείτε, όσον αφορά τις γιορτές και το πως θέλετε να τις περάσετε. Εξηγήστε ποιά πράγματα είναι σημαντικά για εσάς και γιατί. Εάν κάθε χρόνο σας αφήνει μόνη να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, εξηγήστε του πόσο σημαντικό είναι για σας να το κάνετε μαζί και πόσο νιώθετε ότι αυτό σας δένει σαν οικογένεια. Είναι πιθανότερο να θέλει να συμμετέχει όταν νιώθει απαραίτητος και μέλος μια ομάδας.

Η αιτία του καβγά: Δεν συμφωνείτε στο πόσο θα πρέπει να ξοδέψετε στις γιορτές.
Πώς να τον αποφύγετε: Συμφωνήστε το budget κάνοντας αμοιβαίες υποχωρήσεις. Φτιάξτε από κοινού μια λίστα με τα δώρα και τις λοιπές αγορές κάνοντας επίσης αμοιβαίες υποχωρήσεις στο τί προσθέτετε και τί διαγράφετε. Εξηγήστε τις προτεραιότητες και τις αρχες σας όσον αφορά την συγκεκριμένη δαπάνη και συζητήστε το σε ήρεμο πνεύμα εν ψυχρώ.

Η αιτία του καβγά: Η πεθερά σας ξέρει να πατάει τα σωστά κουμπιά για να σας κάνει έξαλλη και στην συνέχεια εκείνος σας θυμώνει για τον τρόπο που της μιλήσατε.
Πώς να τον αποφύγετε: Πριν ξεκινήσετε για τα πεθερικά σας, μιλήστε στον άντρα σας για τα πράγματα εκείνα που σας βγάζουν εκτός εαυτού (ξέρουμε, Νο 1 είναι η κριτική για το πώς μεγαλώνετε τα παιδιά σας) και έπειτα ορίστε ένα μυστικό νεύμα που να δίνει το σήμα ότι είστε έτοιμη να βγείτε εκτός εαυτού. Με άλλα λόγια την στιγμή που πρέπει να επέμβει σαν καλός πυροσβέστης και να διακόψει την συζήτηση αλλάζοντας θέμα ή ζητώντας σας να τον ακολουθήσετε στο άλλο δωμάτιο με κάποια άσχετη αφορμή. Ο μυστικός σας κώδικας εκτός από την πρακτική του χρησιμότητα, ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ σας και δημιουργεί την αίσθηση ότι είστε ομάδα απέναντι στον έξω κόσμο.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: care24.gr

Ροή Ειδήσεων