• Αναζήτηση

Αλλαγές στη λειτουργία των δημοτικών και παιδικών βρεφονηπιακών σταθμών!

Αλλαγές στη λειτουργία των δημοτικών βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών φέρνει το νέο κανονιστικό πλαίσιο που θεσπίζεται με υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, και της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανούς Φωτίου.

Ειδικότερα, οι βασικές ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νέο Κανονισμό σε σχέση με τον παλαιότερο (απόφαση υπ’ αριθμ. 16065/2002, 497/Β’), όπως τις παρουσιάζει το Υπουργείο Εσωτερικών είναι οι ακόλουθες:

  1. Οι δημοτικοί παιδικοί, βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί έχουν ως στόχο να διευκολύνουν τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους άνεργους γονείς.
  2. Δικαίωμα εγγραφής έχουν και παιδιά που πάσχουν από σωματικές, πνευματικές, ψυχικές παθήσεις ή αναπηρίες, εφόσον βεβαιώνεται με γνωμάτευση ιατρού κατάλληλης ειδικότητας ότι αυτό μπορεί να είναι ωφέλιμο για το παιδί και ότι έχει τη δυνατότητα ένταξης σε πλαίσιο λειτουργίας του σταθμού.
  3. Αναπροσαρμόζονται τα όρια ηλικίας εγγραφής των παιδιών στους σταθμούς, από 6 μηνών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Προβλέπεται, επίσης, η δυνατότητα φιλοξενίας βρεφών από 2 μηνών, μετά από απόφαση του αρμόδιου οργάνου διοίκησης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων