• Αναζήτηση

Τρία βήματα για να κατανοήσετε ποιοί πραγματικά είστε!

Η τέχνη του να είστε ο εαυτός σας απαιτεί μεγάλη δόση θάρρους. Ζούμε εξάλλου σε μια κοινωνία αποφασισμένη να μας κάνει όλους το ίδιο, μια κοινωνία στην οποία, αν ξεφύγουμε από το καλούπι, γινόμαστε δακτυλοδεικτούμενοι.

Σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους της ζωής μας, καθοδηγούμαστε από άλλους ανθρώπους, που χαράσσουν το μονοπάτι μας για μας. Αυτό ισχύει για όλους μας: όταν ήμασταν μικροί, διδαχτήκαμε το σωστό και το λάθος.

Κατά την εφηβεία και κατά τα πρώτα χρόνια μετά την ενηλικίωση, συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους και αναζητάμε αποδοχή και αναγνώριση. Το να μην έχουμε μια ορισμένη εμφάνιση ή το να υποστηρίζουμε διαφορετικές νόρμες συχνά σημαίνει απόρριψη.

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, όλοι περνάμε δύσκολες στιγμές στη ζωή μας. Όλοι βιώνουμε περιόδους στις οποίες δεν είμαστε πια ο εαυτός μας αλλά αυτό που περιμένουν από μας οι άλλοι.

Όμως έρχεται πάντα η στιγμή που σταματάμε και θέτουμε στον εαυτό μας το ουσιαστικό ερώτημα: Ποιος πραγματικά είμαι;

Απέχοντας πολύ από το να είναι ένα «ανώφελο φιλοσοφικό ερώτημα», πρόκειται για ένα σημαντικό ερώτημα που αξίζει την προσοχή μας.

Όταν καταλαβαίνετε ποιοι πραγματικά είστε, συνειδητοποιείτε ότι πολλά πράγματα και πολλοί άνθρωποι γύρω σας δεν σας ταιριάζουν πλέον. Δεν εναρμονίζονται μαζί σας, δεν υπάρχει ισορροπία. Αυτή είναι η στιγμή για να αρχίσετε να κάνετε αλλαγές.

Σας προτείνουμε να σκεφτείτε πάνω σε αυτό ακολουθώντας τα παρακάτω τρία βήματα.

1. Το να είστε ο εαυτός σας σημαίνει να αποδέχεστε την ταυτότητά σας

Το να είστε ο εαυτός σας είναι σαν να έχετε ένα ωραίο, ξεχωριστό αλλά εύθραυστο κομμάτι στην καρδιά σας. Όταν δεν είστε πιστοί σε αυτό, το πληγώνετε.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: madata.gr

Ροή Ειδήσεων