• Αναζήτηση

Οι ευεργετικές ιδιότητες της αγκαλιάς

Γράφοντας στο προηγούμενο άρθρο «Tango: ο χορός του πάθους και της κομψότητας» για την αγκαλιά ως κράτημα για να χορέψουν δύο παρτενέρ tango, έδωσα και πήρα την πάσα για να γράψω σχετικά με το πόσο σημαντική είναι μια αγκαλιά. Δεν το λέω εγώ, αλλά επιστήμονες βεβαίως βεβαίως!
Ψυχολόγοι-ψυχαναλυτές στη Σουηδία διεξήγαγαν έρευνες σε άντρες και γυναίκες ηλικίας 20-49 ετών, οι οποίες οδήγησαν στο συμπέρασμα πως μια αγκαλιά 10 δευτερολέπτων από έναν αγαπημένο μας άνθρωπο καταπολεμά στρες και κούραση και ενεργοποιεί διάφορες βιοχημικές αντιδράσεις, οι οποίες ωφελούν την υγεία μας.
Πιο συγκεκριμένα η αγκαλιά:
~ τονώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα:
Η πίεση που ασκείται κατά την επαφή του στέρνου μας με αυτό του ανθρώπου που αγκαλιάζουμε ενεργοποιεί το θυμοειδή αδένα του εγκεφάλου, οποίος ρυθμίζει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων στο αίμα, ενώ με την αύξηση της αιμοσφαιρίνης που παράγεται κατά τη διάρκεια μιας αγκαλιάς ενισχύεται η μεταφορά οξυγόνου μέσα στον οργανισμό και η καταπολέμηση πιθανών ασθενειών.

~μειώνει την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων:
Όταν αγκαλιαζόμαστε μειώνεται η αρτηριακή πίεση στην οποία οφείλονται πολλές καρδιοπάθειες. Αν σκεφτείτε στιγμές από την καθημερινότητά μας, συχνά όταν είμαστε νευριασμένοι ή αγωνιούμε για κάτι, το να χωθούμε σε μια σφιχτή αγκαλιά μας ηρεμεί από τη νευρικότητα που νιώθουμε, η οποία σχετίζεται άμεσα με την πίεση του αίματος.
~βοηθά στη λειτουργία του νευρικού συστήματος:
Η αγωγιμότητα του δέρματός μας, μέσω της οποίας μεταδίδεται ενέργεια, μπορεί να μεταβληθεί, να αλλάξει δηλαδή η υγρασία και το ηλεκτρικό φορτίο του, μ’ ένα μόνο άγγιγμα. Φανταστείτε λοιπόν πόσο πιο έντονες μπορούν να γίνουν αυτές οι αλλαγές μέσω μιας αγκαλιάς!

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: savoirville.gr

Ροή Ειδήσεων