• Αναζήτηση

Φιληθείτε ελεύθερα | 8 λόγοι που κάνουν καλό!

Το φιλί υμνήθηκε ανά τους αιώνες από πολλά είδη τέχνης και «σημαδεύει» ανθρώπους και ζωές.Μπορεί να είναι έντονο, γλυκό, απαλό, αξέχαστο και επίσης… ωφέλιμο για την υγεία.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι επιστήμονες έχουν βρει πως μπορεί να πυροδοτήσει ολόκληρο φάσμα αντιδράσεων στο σώμα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και μας χαλαρώνουν.

1. Κάνει καλό στα δόντια

Σύμφωνα με την οδοντίατρο Δρ Heidi Hausauer, το φιλί αυξάνει τη σιελόρροια και το σάλιο κρατά το στόμα, τα δόντια και τα ούλα υγιή απομακρύνοντας συστατικά των τροφίμων.Παράλληλα το επιπλέον σάλιο βοηθά στο «ξέπλυμα» των δοντιών από τα βακτήρια και μειώνει τη δημιουργία πλάκας.

2. Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Υπάρχουν περισσότερα από 700 είδη βακτηριδίων μέσα στο ανθρώπινο στόμα. Το φιλί επιτρέπει τη «μεταφορά» τους, «εμπλουτίζοντας» το σώμα με νέα βακτήρια.Σύμφωνα με ολλανδική μελέτη του 2014, ένα γαλλικό φιλί 10 δευτερολέπτων μπορεί να προκαλέσει ανταλλαγή έως και 80 εκατομμυρίων βακτηρίων ανάμεσα στους δύο που φιλιούνται.

3. Περιορίζει το άγχος

Έχει βρεθεί πως το φιλί μειώνει την ορμόνη κορτιζόλη, που σχετίζεται με το στρες, και παράλληλα αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο, συμβάλλοντας στη διατήρηση της διάθεσης.Φάνηκε μάλιστα να έχει παρόμοια οφέλη με τον διαλογισμό, κυρίως από την απελευθέρωση ωκυτοκίνης, της λεγόμενης ορμόνης της αγάπης και της εμπιστοσύνης. Αυτή με τη σειρά της ενισχύει τον δεσμό ανάμεσα σε δύο ανθρώπους- είναι χαρακτηριστικό πως η έκκρισή της εντοπίζεται στη γέννα.

ΦΙΛΙ ΚΛΙΜΤ

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: athensmagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Ροή Ειδήσεων