• Αναζήτηση

Αστέρας: Χαρά για την κορυφή – Βλέπει το “4 στα 4” – Προβληματισμός για τα γήπεδα

Ο φετινός φιλόδοξος και πολύ δυνατός Αστέρας Αμαλιάδας έχει κάνει το πολύ καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, έχοντας κάνει τρεις νίκες στα τρία πρώτα παιχνίδια του στον 5ο όμιλο και είναι φυσικά μόνος πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα.

Οι «βυσσινί» την Κυριακή δίνουν μάλιστα έναν ακόμη εντός έδρας αγώνα, αφού υποδέχονται τον Τσικλητήρα Πύλου και με την ενίσχυση των φιλάθλων τους θέλουν να κάνουν το “τέσσερα στα τέσσερα” και να δείξουν από πολύ νωρίς ότι μπορούν να υλοποιήσουν τον μεγάλο στόχο πρωταθλητισμού που έχουν θέσει για φέτος.

Ήδη λίγες ημέρες πριν τον αγώνα με την ομάδα της Πύλου, η διοίκηση του Αστέρα καλεί τους φιλάθλους της Αμαλιάδας και όλης της ευρύτερης περιοχής, να είναι κοντά του και να γίνουν ο 12ος παίκτης του:

«Ελάτε να γίνουμε όλοι ΕΝΑ με την ομάδα μας, για το 4×4!!!».

* Ο τεχνικός του Αστέρα, Τίμος Καβακάς, μετά την προηγούμενη (αγχωτική αλλά δίκαιη) νίκη επί του Διαγόρα Βραχνεΐκων, ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμπαράστασή του στον αγώνα με τους Αχαιούς και αναφέρθηκε εκτενέστερα: «Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον κόσμο για τη συμπαράστασή του και θέλω να τον καλέσω στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι που δίνουμε.

Στο ματς αυτό είχαμε τον περισσότερο κόσμο ως τώρα και την προσεχή Κυριακή ελπίζω να είναι ακόμα περισσότερος. Αυτό προσπαθεί η ομάδα, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Η ομάδα βέβαια για να παίξει καλό ποδόσφαιρο, χρειάζεται και καλό γήπεδο… Εμείς πλέον, εκτός από έναν πολύ καλό και άξιο αντίπαλο, μια ομάδα σκληρή και πειθαρχημένη που όποιος την υποτιμήσει θα έχει πρόβλημα, είχαμε και έναν κακό αγωνιστικό χώρο απέναντι μας.

Η ομάδα μου γενικότερα έκανε για περίπου εβδομήντα πέντε λεπτά ένα πολύ καλό παιχνίδι, είχε ρυθμό. Βρήκαμε όμως απέναντί μας έναν καταπληκτικό τερματοφύλακα. Το παιχνίδι ήταν Αστέρας – Θωμάς. Το παιχνίδι αντί για να έρθει 5-0 ή 5-1, ήρθε 1-0. Αυτά τα παιχνίδια όταν τα ξεκλειδώνεις γρήγορα δεν έχεις πρόβλημα. Όμως δεν έγινε. Αλλάξαμε στη συνέχεια την τακτική μας, αλλάξαμε και κάποια πρόσωπα. Και στο τέλος νικήσαμε με το πέναλτι που ο συνάδελφός μου, τον οποίο εκτιμώ, χαρακτήρισε ανύπαρκτο. Για μένα όμως ήταν καθαρό. Όταν υπάρχει τράβηγμα, υπάρχει και πέναλτι. Δεν έχει σημασία αν είναι λίγο ή αν είναι πολύ. Όταν δέχεσαι ένα γκολ στο 92′, καταλαβαίνω την πίκρα του συναδέλφου μου. Ο διαιτητής όμως ήταν εξαιρετικός και για τις δυο ομάδες. Θα ξαναπώ μπράβο στον τερματοφύλακα που έχουν στον Διαγόρα. Ειδικά οι τρεις επεμβάσεις ήταν υψηλού επιπέδου. Απειληθήκαμε μια φορά στο πρώτο μέρος, αλλά ήμασταν μια ομάδα κυρίαρχη σε όλο το παιχνίδι, με παιχνίδι υπομονής, από τα άκρα, με το μόνο που της έλλειπε να είναι το γκολ. Μπράβο στα παιδιά για την υπομονή που είχαν, για τα κουράγια που είχαν. Κερδίσαμε, κάναμε 3Χ3, μέσα από νίκες μπορούμε να διορθώσουμε λάθη και αδυναμίες μας.

Μπράβο στη διοίκηση που είναι κοντά μας. Αυτοί που γράφουν σε κάποιες άλλες περιοχές και θεωρούν ότι ο Αστέρας θα …διαλυθεί, είτε πριν, είτε μετά τον Δεκέμβριο, είναι οικτρά γελασμένοι. Ο Αστέρας έχει χτίσει πολλά, και σε επίπεδο φιλοξενίας και εγκαταστάσεων, με έναν ισχυρό παράγοντα ο οποίος βάζει πολλά χρήματα και δεν θα αφήσει αυτό που έχει ξεκινήσει. Το μήνυμα ας το πάρουν αυτοί που πρέπει να το πάρουν και ας κοιτάξουν τις ομάδες τους, αφήνοντας την Αμαλιάδα στην ησυχία της».

* Δηλώσεις για όλους και για όλα έκανε κι ο φετινός πρόεδρος του Αστέρα, Βαγγέλης Αγγελής, μετά το νικηφόρο παιχνίδι με τον Διαγόρα. Ο κ. Αγγελής, αναφέρθηκε στον κόσμο, μίλησε για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις και την υποχρέωση που έχει η δημοτική Αρχή να συντηρήσει και να βελτιώσει τα δημοτικά γήπεδα, για την ομάδα και το μακρύ δρόμο που έχει ακόμα, και για τη μεγάλη σημασία που έχει να σταθούν όλοι, παράγοντες, φίλαθλοι, κοντά στην ομάδα και στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει.

Οι δηλώσεις του:

«Η καρέκλα στην οποία κάθεται ο Βαγγέλης Αγγελής είναι πολύ βαριά. Έχουν καθίσει σε αυτή πριν από μένα άνθρωποι με πολύ μεγαλύτερη μαγκιά και οικονομική επιφάνεια. Εγώ κάθομαι σε αυτή, επειδή το καλοκαίρι κάποιοι με επέλεξαν. Και δεν αρνήθηκα αυτή την πρόταση, γιατί αν και πέρασα λίγο από την Αμαλιάδα, ο κόσμος με εκτίμησε και τον ευχαριστώ γι’ αυτό. Στο ματς αυτό, ο κόσμος του Αστέρα ξύπνησε, αλλά σηκώθηκε μόνο το ένα πόδι από το κρεβάτι.

Πρέπει να σηκωθεί και το άλλο πόδι την προσεχή Κυριακή και να έρθει στο γήπεδο, να συμπαρασταθεί σε αυτή την προσπάθεια που κάνει αυτός ο άνθρωπος, ο Θανάσης Παπαγεωργίου, όπως και άλλοι που είναι δίπλα του. Σε αυτή την προσπάθεια θα ήθελα κοντά και τον Κώστα Νικολόπουλο και κάνω έκκληση να γυρίσει πίσω. Όπως θέλω και άλλους παλιούς παράγοντες.

Η Αμαλιάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή, η πόλη της Αμαλιάδας, σε μια αθλητική άνοδο. Μέσω του Αστέρα, ο οποίος είχε χρόνια να ξεκινήσει με 3χ3. Όπως επίσης και στο μπάσκετ με τον Κόροιβο. Και εύχομαι να τα καταφέρουν και οι δυο και η πόλη να πάρει αυτό που της αξίζει. Εύχομαι να κάτσουν όλοι να σκεφτούν όλα αυτά».

«Περιμένω το δήμαρχο να κάνει τα έργα που υποσχέθηκε»

Θέλω να πιστεύω ότι ο δήμαρχος θα κάνει τα πάντα, ώστε η ομάδα να μπορέσει να παίξει ποιοτικό ποδόσφαιρο. Αυτό το γήπεδο δεν μπορεί να προσφέρει τα αναμενόμενα. Είναι κρίμα ο Αστέρας να είναι πρώτος και να είναι ίσως υποχρεωμένος να αλλάξει έδρα. Περιμένω από τον δήμαρχο να κάνει τα έργα που είχε υποσχεθεί να γίνουν. Μέχρι τώρα όμως κ. Χρήστο (Χριστοδουλόπουλε), δεν έχει γίνει τίποτα. Βλέπω μια αδράνεια αδικαιολόγητη στο θέμα αυτό, και αυτό φέρνει μια στενοχώρια.

Δεν μπορεί ο Αστέρας με δικά του χρήματα να συντηρεί συνέχεια τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού σταδίου. Όχι, κ. Χρήστο, να πας να χτυπήσεις το χέρι στο τραπέζι του περιφερειάρχη, το χέρι στο τραπέζι του υφυπουργού αθλητισμού. Το γήπεδο δεν είναι μόνο του Αστέρα, είναι όλων των πολιτών. Το γήπεδο αυτό δεν μπορεί να φιλοξενήσει δημοσιογράφο iliaυς, το γήπεδο αυτό δεν έχει στέγαστρο, δεν έχει βαφτεί η κερκίδα. Δεν έχει αρκετές προϋποθέσεις. Δεν θα σταθώ μόνο στον αγωνιστικό χώρο που δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο, ούτε στο Βοηθητικό γήπεδο που δεν μπορεί να κάνει η ομάδα προπόνηση. Το είχαμε φτιάξει το γήπεδο αυτό, με πόνο και με αγάπη. Αλλά μέσα σε δυο μήνες τι έκαναν όλοι; Πώς θα καταστρέψουν το γήπεδο κοίταξαν; Όχι κύριοι, έτσι το ποδόσφαιρο δεν πάει μπροστά.

Όσο για την ομάδα, έχω να πω ότι η βρίσκεται ακόμα μόνο στην αρχή. Έχει πολύ δρόμο ακόμα, έχει λύπες, έχει χαρές, έχει πανηγυρισμούς. Έχει πολλά να περάσει. Αυτά όμως ξεπερνιούνται μόνο με αγάπη»

Πηγή: iliaoikonomia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Ροή Ειδήσεων